İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Charles Aznavour jübileye hazırlanıyor

Dünyaca ünlü Ermeni asıllı Fransalı şarkıcı Charles Aznavour, jübilesini Kuzey Amerika’da bir dizi konserle gerçekleştiriyor. Aznavour’un konserleri dolayısıyla Amerikalı Ermeniler gişe kapattı.

Ünlü şarkıcı Charles Aznavour’un Amerika kentlerinde sürüp Kanada’da sona erecek Kuzey Amerika seri konserlerinin, sanatçının jübilesi olduğu menajerleri tarafından duyuruldu. Sanatçı bundan sonra müzik yaşamını devam ettirmeyeceğini açıkladı. 82 yaşındaki Ermeni asıllı sanatçının konserlerine aylar öncesinden bilet satışı düzenlendiği, tüm yerlerin “kapalı gişeî sattığı belirtildi. Amerikan Ermenileri, ulusal kahraman olarak gördükleri Aznavour’u dün akşamdan başlayarak iki hafta boyunca kent kent izleyecekler.

Aznavour, Ermeni bir ailenin oğlu olarak Paris’te dünyaya geldi. Babası şarkıcı, annesi de oyuncuydu. ‘Caucase’ isimde bir lokantaları vardı. Sanatçı bir aileden geldiğinden ufak yaşta tiyatroyla tanıştı. Dokuz yaşındayken oyunlarda oynamaya ve şarkı söylemeye başladı. Edith Piaf’ın onu dinlemeye gelmesiyle hayatı değişti, Piaf, genç Aznavour’u yanına alarak tura çıkardı. Aznavour 1946 yılında evlendi, bir yıl sonra Seda isimli bir çocuğu dünyaya geldi.

Fransa’nın Frank Sinatra’sı olarak da lanse edilen Aznavour’un hemen hemen bütün parçaları aşkla ilgilidir. 1970’lerde ‘Dance in the Old Fashioned Way’ ve ‘She’ parçalarıyla İngiltere’de büyük başarı elde etti. 1988’de Ermenistan depreminden sonra ülke için birçok yardımda bulunmuştur. Ermeni katliamını konu alan Ermeni asıllı Kanadalı yönetmen Atom Egoyan’ın Ararat filminde rol aldı. Liza Minelli, Edith Paf, Frank Sinatra, Elvis Presley, Ray Charles gibi dünyaca ünlü şarkıcılarla birlikte sahneye çıkmasının yanısıra, 60 kadar filmde rol almıştı. Aznavour’un en ünlü şarkısı ‘La Boheme’ geçen yüzyılın unutulmaz ilk 10 şarkısı arasında yer aldı. PARİS – ANF

Yorumlar kapatıldı.