İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

’Süryani soykırımı’na Süryani yanıtı

Özdemir İNCE

ESER Afacan çok uzun yıllardır yurtdışında yaşayan bir ressam. Süryani asıllı. 25 yılı aşkın süre Norveç’te yaşamış. Bana ilk kez birkaç yıl önce, İsveç’te soyarıtımı (“Eugenisme”) uygulamaları konusundaki bir yazım dolayısıyla ileti göndermişti.

Bu kez, 8 Eylül günü yayınlanan “Avrupa Birliği Konusunda” başlıklı yazım için ileti gönderdi. Kendi izniyle yayınlıyorum:

KONUŞURSAM ATILIRLAR

“7 sülalem Süryani’dir. Hayatımda, Süryanilere soykırım yapıldığını ilk defa duyuyorum. Kendi sülalemden de böyle bir şikáyet hiç duymadım. Şayet bu adamlar Süryanilere soykırım oldu diyorlarsa, o zaman artık yüzde yüz eminim ki Ermeni soykırımı da uydurma.

İsveç’e Süryanilerin göç zamanını bilirim. Bir papazın Süryanilere göçmenlik statüsü alması için hazırlanan bir ekonomik göç olayı idi. İsveç kanunlarına göre de bu yalan ile ancak kanunlarına uydurdular. Ben de Süryani olduğum için bir konuşma yapmamı istediler. ’Konuşma yaparsam Süryanilerin hepsi İsveç’ten atılır’ dedim.

Daha sonraki yıllarda Kürtler, Süryaniyim diye göç etmeye başladılar. Aksi ispat edilemiyordu. Adamın şakağında Zaza damgası var ama Süryaniyim, diyordu. Çok komik bir durumdu. Ve İsveç ile Norveç nedense bu yalana büyük prim veriyorlardı.

Bir 5 yıl sonra daha iyi formül buldular. İsveç’e gelmek isteyen bir PKK’lı Norveç’e derhal vize alıyor, Norveç sınırından polis onu İsveç’e götürüyordu. Tersi de Norveç’e gelmek isteyen PKK’lı için geçerliydi.

Bunu ben defalarca Türkiye’ye yazdım. Norveç’te yüzlerce PKK dernekleri açıldı. Bu kişiler silah yardımı topluyor ve dergi çıkartıyor ve resmen Norveç polisi tarafından korunuyordu.

Çok kısa zamanda Kürtler, Norveç’te zenginleştiler. Herkes gelirinin yarısını PKK’ya vermek zorundaydı. Hatta zengin olmayanlar da eroin ticaretine başlamak zorundaydı. Buna biz defalarca şahit olduk. Benim sülalem Mardin’in ileri gelen papazlarıdır. Süryanilere ne olduğunu onlardan iyi kimse bilemez. Mardin manastırının baş papazıdır dedem. Ve halen mezarı bir sandalyede oturmuş olarak korunmaktadır, kutsal olduğu için. Süryanilere soykırım olup olmadığını bize sorsunlar. O soranların suratına tükürmesini biliriz.”

Eser Afacan boşuna umutlanmasın, Süryanilere soykırım yapıldığına karar verilmiştir. Doğru olup olmadığını kimseye sormazlar.

Süryaniler 1925 yılında İngilizlerin kışkırtmasıyla isyan ettiler, ancak bu isyan kısa zamanda bastırıldı. İngilizler de hemen Süryanileri yüzüstü bıraktılar. Ermeni soykırımı iddialarında olduğu gibi Süryani soykırımı iddialarında da kilit tanık İngilizlerdir. Ancak onlar bu iki işe karışmamayı tercih etmektedir.

BU İŞ ÇOK CİDDİ

2000 yılından sonra Süryanileri kullanmak suretiyle çevrilmek istenen dolap ve fesatları fark ettiğim için Hürriyet Avrupa’da birçok yazı yazdım. Bu yazılardan en önemlileri 30 Nisan – 4 Haziran 2003 tarihleri arasında yayınlandı. “Yalanın Süryanicesi” başlıklı 16 yazı.

İnternetin Hürriyet sitesinde “Özdemir İnce’nin bütün yazıları” bölümünde bulabilirsiniz. Yazılar Mayıs-Haziran 2003 bölümünde bulunuyor. Sıralamada bir karışıklık var, ama her yazının yanında bir sayı olduğu için şaşırmak mümkün değil.

Kendi gizli programını uygulamak için AB’yi kullanan AKP hükümetini ve herkesi bir kez daha uyarıyorum. Bu iş çok ciddi. Dalga geçmeye gelmez!

Yorumlar kapatıldı.