İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ VATİKAN’DAYDI

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 6 Eylül 2006, Çarşamba, Saint Egidio Katolik Laik Topluluğunun din görevlilerinden Rahip Marco Gnavi ile sabah saat 06:00’da Assisi’den özel araçla ayrılarak, saat 09:30 sularında Roma’ya ulaştı.

Patrik Hazretleri, Hotel Ponte Sisto Roma’ya yerleştikten hemen sonra, saat 10:30’da San Pietro Meydanı’nda Papa XVI. Benedikt Hazretlerinin Çarşamba günkü genel kabulüne ve Angelus dualarına katıldı.

Dualardan sonra, Papa Hazretleriyle Patrik Hazretleri kısaca görüştüler. Patrik Hazretleri, Assisi’deki “Dinler ve Kültürler Diyaloğu” toplantısına Papa Hazretlerinin gönderdiği mesajı takdir ettiğini belirterek, dinlerarası diyaloğa verdiği destek için Papa Hazretlerine teşekkür etti. Patrik Hazretleri, ayrıca, Papa Hazretlerini Türkiye’de beklediklerini ve ziyaretin çok yapıcı geçeceğini umduğunu ifade etti. Papa Hazretleri, Patrik Hazretlerine teşekkür ederek, Ermeni Kilisesi’ni ve Patrikliği’ni ziyaret etmekten mutluluk duyacağını söyledi.

Roma’daki Türkiye Büyükelçiliği

Patrik Hazretleri, öğle yemeğini Hostaria Romana adlı restoranda Rahip Marco Gnavi ve Ergün Karagöz’le yedikten sonra, saat 17:00’de Roberto Pietrolucci ve Ergün Karagöz’le Türkiye Büyükelçiliği’ne giderek, Büyükelçi Uğur Ziyal’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Uğur Ziyal

Çok sıcak ve samimi ortamda geçen görüşmeden sonra, Patrik Hazretleri Vatikan’a dönerek, teoloji kitapları satan kitapçı dükkanlarında alışverişe çıktı.

Aynı gün saat 20:00’de, Patrik Hazretleri Roma’nın Trastevere semtindeki Santa Maria Kilisesi’ne giderek akşam dualarına katıldı ve Saint Egidio Katolik Laik Topluluğu’nun kurucusu Prof. Dr. Andrea Riccardi’nin konuşmasını dinledi. Akşam Duası’nın son takdis duasını ise Patrik Hazretleri yaptı.

Patrik Hazretleri, akşam yemeğini Prof. Dr. Ambrogio Spreafico, Rahip Marco Gnavi, Roberto Pietrolucci ve Ergün Karagöz’le birlikte Trastevere’deki bir restoranda yedi.

Yorumlar kapatıldı.