İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rehn’den 301. madde uyarısı

İlerleme raporunun yayınlanmasına 6 hafta kala Avrupa Birliği yetkilileri ile temaslarda bulunmak üzere Brüksel’e gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’le görüştü.

Güncelleme: 19:46 TSİ 08 Eylül 2006 Cuma

BRÜKSEL – Olli Rehn ile Ali Babacan, ilerleme raporu yayınlanana kadar Ankara’nın atması gereken adımları konuştular. Olli Rehn, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak Avrupa Birliği’nin bu konuda çok hassas olduğunu söyledi.

9. reform paketinin önemine de değinen Olli Rehn, ilerleme raporunun olumlu bir şekilde yayımlanması için bu paketin TBMM’sinden mutlaka geçmesi gerektiğini açıkladı.

Dini azınlıkların hakları konusunda süre gelen sorunları hatırlatan Olli Rehn, AB’ye üye bazı ülkelerin bu konudaki duyarlılıklarını hatırlattı.

Camiel Eurlings raporunu da ele alan Rehn, Camiel Eurlings raporunun içeriği hakkında Ali Babacan’ı teselli ederek, sadece tavsiye niteliğinde olan bir rapor olduğunu söyledi.

Buna karşın Türk parlamenterlerin ve resmi yetkililerin AB kurum ve kuruluşları nezninde daha aktif bir tutum sergilemeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Ali Babacan da Güney Kıbrıs Rum kesiminin Türkiye’ye ve KKTC’ye yönelik tavrından yakındı.

Babacan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin çözüm istemeyen taraf olduğunu ve hiçbir şekilde yapıcı davramadığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.