İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TURKIYE ERMENILERI PATRIGI MESROB II ISLAM ALEMININ MIRAC KANDILINI KUTLADI

Patrik II. Mesrob Hazretleri, Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Bardakoglu ve Istanbul Muftusu Prof. Dr. Mustafa Cagrici’ya gonderdigi mesajlarla, Islam Alemi’nin Mirac Kandili’ni kutladi.

Patrik Hazretleri mesajinda soyle dedi: “Uc aylarin baslangici olan Recep ayinin bu 27. gecesinde gozlerimin onune surekli olarak bir cok kez bizzat ziyaret etmis oldugum ve bu aksam savas golgesi altinda yasayan insanlarin son derece tedirgin sekilde dua icin toplanabildikleri Beytu’l Makdis gelmektedir.

Bu guzel gecede anilan ilahi yolculuk, bir yerde cok cabuk gecen hayatimizin da aslinda kisa bir yolculuktan ibaret oldugunu animsatiyor. Tekvin Kitabi’nda “Ve Rabb Allah yerin topragindan adami yapti, ve onun burnuna hayat nefesini ufledi; ve adam yasayan can oldu” (2:7) diyor. Her yeni dogumda bu mucize tekrarlaniyor. Ve her yeni bebek dogdugunda, o anda dusunmek istemesek de biliyoruz ki, o guzel yaratik bu dunyada kalici degil. Mezarliklari her ziyaret ettigimizde idrak ediyoruz; ciplak dogdugumuz gibi, bir gun de ciplak topraga donecegiz. Oyleyse, insanlarin bitmek tukenmek bilmeyen ihtiraslari ve bunlarin sebep oldugu kavgalar, catismalar, savaslar niye? Insanlar Yuce Rabb’in verdigi nimetleri, dogal zenginlikleri paylasmayi hala neden ogrenemiyor? Hayirli amellerle Yuce Allah’in rizasini kazanarak O’na yakinlasanlar bu dunyayi simdiden mutlu ve saadetli kilamazlar mi?

Diyanet Isleri Baskanligi’nin bu mubarek gece icin ozellikle hazirladigi hutbede yer alan, Islam’daki “’yaratilani Yaratan’dan oturu sevme’ prensibini hatirlayarak gonul kapilarimizi herkese acalim. Mirac’in, ilahi yukselisin, gonul ve ruh temizliginden gectigini unutmayalim.” ibaresini okudugumda ruhum costu, cunku Hristiyanlik inancinda da bir nevi “Mirac” olan Yuce Rabb ile “ruhani musareket” (theosis) hakkindaki ogreti de harfiyen aynidir.

Bu gece, Sevgili Baskanimiz, tum Musluman komsularimla yine dua ediyorum; Yuce Allah’in, tum aziz insanlarin sefaatini kabul ederek, dul, yetim ve oksuzlerin gozyaslarina Ruh-ul Kuds’unun tesellisi ile deva vermesini, Yuce Rabbimiz’in, her seyden once korunmaya muhtac sehit ailelerini ve tum yoksullari manen ve madden bereketlemesini, ilahi guzellikleriyle sevindirmesini diliyorum.

Bu vesileyle Aziz Sahsiniz’a da saglik, mutluluk ve sadece Yuce Rab’den gelebilecek huzuru diliyorum.”

Yorumlar kapatıldı.