İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRIK HAZRETLERI KUMKAPI VE KINALIADA’DAKI AYINLERE RIYASET ETTI

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 20 Agustos 2006, Pazar, Kumkapi Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki Surp Badarak ayinine riyaset etti. Surp Badarak’i Rahip Zakeos Ohanyan sundu ve Rabb’in Duasi’ndan once “Meryem Ana Kilise’nin ve tum inananlarin annesidir” baslikli anlam yuklu bir vaaz konustu. Kilisedeki tum siralar dolmustu.

Tovbe ikrar duasini Patrik Hazretleri okuyarak inananlarin tovbe yenilemesine onderlik etti. Bircok inanan one gelerek Rabb’in Sofrasi’ndan kutsal payini aldi.

Torenin sonunda icra edilen Hokehankisd dualarina Patrik Hazretleri bizzat riyaset ederken, Ruhani Kurul uyesi Kidemli Peder Gevont Mirzoyan, vefatinin besinci gununde, Antranig Artuk ise vefatinin 40. gununde sevgiyle anildilar.

Ayni gun, saat 16:30’da, Patrik Hazretleri Kumkapi Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki vaftiz ayinine ugrayarak, Patrikligin onceki muhasebecisi Nur Hacikoglu ve esi Norayr’in vaftiz olan ucuzleri Kayane, Anna ve Emmanuel’i gordu ve bebekleri sevgiyle takdis etti. Cocuklarin vaftiz anne-babaligini Murat ve Irma Hacikoglu cifti yapti.

Patrik Hazretleri, daha sonra, Bostanci Kooperatifi’ne bagli surat teknesiyle Kumkapi’dan Kinaliada’ya gecti. Saat 18:00’de Faruk ve Talar Heplevent ciftinin oglu Aramis Karnig’in vaftizine riyaset etti. Rahip Tatul Anusyan ve Peder Garabed Terziyan’in da katildiklari vaftiz ayinini Peder Zaven Bicakciyan icra etti. Cocugun vaftiz anne-babaligini Armen ve Tamar Calikyan cifti yapti.

Kilisedeki vaftiz toreninden sonra, Patrik Hazretleri, Rahip Tatul Anusyan’la birlikte, Karagozyan Okulundan Yetisenler Dernegi’nin Kinaliada’daki Dinlenme Evi’ni ziyaret etti, Mudire Talin Nayir’le sona eren yaz sezonu konusunda kisa bir sohbette bulundu. Cocuklar hemen Patrik Hazretleri’nin etrafinda bir sevgi cemberi olusturdular. Patrik Hazretleri onlara, onlar da Patrik Hazretleri’ne sarildilar. Kinaliada’daki “Karagozyan Kampi” ortaminda mutlu olduklari her hallerinden belliydi.

26 Agustos, Cuma, 2006 yaz sezonunu kapatacak olan Karagozyan Kampi, 41 yil once Patrik Sinorhk Kalustyan tarafindan kurulmustu.

Karagozyan Kampi’nda cocuklarla ve yoneticilerle bir hatira fotografi cekilen Patrik Hazretleri, adaya geldigi tekneyle Kumkapi’ya geri dondu.

Yorumlar kapatıldı.