İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ BU AKŞAM JAPONYA’YA SEYAHAT EDİYOR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 23 Ağustos 2006, Çarşamba akşamı, 26-29 Ağustos 2006 tarihleri arasında toplanacak olan Barış Taraftarı Dinlerin XVIII. Dünya Konferansı’na (XVIII. World Conference of Religions for Peace; http://www.wcrp.org/RforP/WORLDWIDE_MAIN.html) katılmak üzere Türk Hava Yolları ile Japonya’nın Kyoto kentine seyahat ediyor. Patrik Hazretleri’nin, 1 Eylül 2006, Cuma akşamı, yurda dönmesi bekleniyor.

Ürdün Haşemi Krallığı Prensi El-Hassan bin Talal’ın Başkanlığını, Dr. William F. Vendley’in de Genel Sekreterliği’ni yürüttüğü Barış Taraftarı Dinler’in merkezi A.B.D.’nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler Plazası’ında bulunuyor. 1961-1969 yılları arasında süren bir dizi toplantılar sonucunda kurulan Barış Taraftarı Dinler’in son müteşebbisler toplantısı 1969’da İstanbul’da gerçekleşti. Barış Taraftarı Dinlerin I. Dünya Konferansı ise Japonya’nın Kyoto kentinde toplandı. UNICEF, UNEP, UNDP gibi Birleşmiş Milletler bağlantılı kurumlarla barış, sağlık, kalkınma ve şiddet karşıtı eylemlerde kalıcı işbirliği içinde olan Barış Taraftarı Dinler, 2005 yılının Aralık ayında İstanbul’da da bir toplantı gerçekleştirmiş, Four Seasons Otel’deki toplantıya, Patrik II. Mesrob Hazretleri de bir tebliğle katılmıştı.

Japonya’daki Barış Taraftarı Dinlerin XVIII. Dünya Konferansı’na Türkiye’den Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretleri katılıyor.

Yorumlar kapatıldı.