İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meryemana Evi ve turistler yanıyordu

Latif SANSÜR/DHA

İzmir’in Selçuk İlçesi Bülbül Dağı’ndaki yangın, tarihi ’Meryemana Evi’ne kadar ulaştı. Rahip evi kısmen hasar görürken, mahsur kalan 1000 turist ormancılar ve jandarma tarafından kurtarıldı.

SELÇUK İlçesi Acarlar Köyü yakınında, Bülbül Dağı eteklerindeki tarım arazisinde dün başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan ve havadan müdahale etti. Hızla ilerleyen alevler Bülbül Dağı’ndaki Meryemana Evi’ni tehdit etti. Meryemana Evi’ni ziyarete gelen bin kadar turist burada mahsur kaldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Selçuk Jandarma Komutanlığı ekipleri seferber olarak turistleri, Arvalya bölgesindeki patika ve orman emniyet şeritlerini kullanarak dağdan indirdi. Geniş bir alana yayılan yangının Meryemana Evi’ni etkilememesi için yoğun çaba harcandı. Yangın Meryemana Evi’ne 50 metre kala kontrol altına alındı. Bu sırada iki işçi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren yangına 5 uçak, 6 helikopter, 30 yangın söndürme ekibi müdahale etti. 200 hektarlık çam ağacı kül oldu. Alevler geniş bir alana yayılarak Sultaniye Köyü’nü tehdit edince köy boşaltıldı. Köye gelen İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Selçuk Kaymakamı Aziz İnce ve Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, bir anda alevlerin arasında kaldı. Vali, kaymakam ve belediye başkanı korumaları tarafından alevlerden uzaklaştırıldı. Alevler 20 haneli köyü yuttu. Yangın akşam üzeri Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne yöneldi.

Yorumlar kapatıldı.