İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iftirası için Bush’a tarih mektubu

Asılsız Soykırım İddiaları İle Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, tarihte Türklerin barışa yaptığı katkıların vurgulandığı bir mektubu ABD Başkanı George Bush’a gönderdiklerini bildirdi.

ABD’de faaliyet gösteren Ermeni örgütlerinin her fırsatta Türklere yönelik iftira dolu kampanyalar yürüttüklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, bunun en son örneğinin ise Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Başkanı Ken Hachikian’ın “Lübnan’a Türk askeri gitmemesi” için ABD Başkanı Bush’a gönderdiği mektup olduğuna dikkati çekti. Eğilmez, tarih boyunca Türk askerinin gittiği topraklara huzur, adalet ve hoşgörüye kavuşturduğunu söyledi. 498 yılında topraklarında isyan çıkan Sasani İmparatoru Kavad’ın sığındığı Ak Hunların isyanı bastırmak için 30 bin kişilik bir ordu gönderdiğini hatırlattı.

BAĞDATLILARIN DUASI

11. yüzyılda ise Bağdat’ta bulunan Abbasi halifesinin Selçuklular’dan yardım istediğini anlatan Eğilmez, Farslı ünlü Ortaçağ tarihçisi İbnü’l Esir’in günümüze kadar gelen kaynağında, Bağdat’a giden Türk ordusunun bölgeyi tarihde hiç görmediği huzur ve güvene kavuşturduğunu, buna karşın Bağdat ulemasının da Türklere “İnşallah bu millet kıyamete kadar kalır” şeklinde dua ettiğinin yer aldığını vurguladı.

Yorumlar kapatıldı.