İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBREVANK’IN GELENEKSEL YEMEGI

Resimler: http://www.lraper.org/main.aspx?Actionfiltered=ChangeLanguage&Language=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, farkli donemlerdeki Tibrevank mezunlarini tarihi Ermeni Patrikligi binasinin bahcesindeki geleneksel yemekte kabul etti. Yaz tatilini gecirmek uzere cesitli ulkelerden Istanbul’a gelen Tibrevanklilar, Istanbul’daki arkadaslari ile guzel bir gece gecirdiler.

Okul Muduru Hayk Nisan, yoneticilerden Baruyr Kebapci, fiili Yonetim Kurulu Baskani Dr. Takvor Anan, mezunlardan Nisan Kayhan, Zakar Dikme, Zadik Ozcan ve Sisli Belediye Baskani yardimcisi Vazken Barin’in ve mezunlarin esleri adina Esayan Okulu Mudiresi Satenig Nisan’in birer konusma yaptigi geceye, Krikor Mesaleciyan da soyledigi sarkilarla renk katti.

Zakar Dikme konusmasinin sonundai tum Tibrevank camiasi adina Tibrevanklilari bir araya getirdigi icin Patrik Hazretlerine tesekkur ederek kendisine bir hediye sundu.

Gecenin kapanis konusmasini yapan Patrik Hazretleri, Uskudar’daki ilk ruhban okulunun Istanbul Ermeni Patrigi Bitlisli IX. Hovhannes Golod tarafindan acildigini; daha sonra Surp Hac Tibrevank Okulu’nun Patrik Horen Asikyan’in beratiyla Izmit’in Akmese (Armas) Koyu’nde acildigini, Birinci Dunya Savasi’ni takip eden gunlerde bu okulun da kapandigini; Patrik I. Mesrob Naroyan’in doneminde Istanbul’un Balat semtinde bulunan Srpots Hresdagabedats Kilisesi kulliyesinde yeni bir ruhban okulunun acildigini, ancak bu okulun da omrunun pek uzun olamadigini; nihayet Patrik I. Karekin tarafindan Surp Hac Tibrevank Okulu’nun yeniden Uskudar’da tesis edildigini, ancak bu okulun da 1970’lerden itibaren din gorevlisi yetistiremedigini animsatti. Bugun din gorevlisi olmak isteyenlerin, ruhani egitim almak uzere Ecmiyadzin Katolikoslugu, Kilikya Katolikoslugu veya Kudus Ermeni Patrikligi’nin ruhban okullarindan birisini secmeye mecbur oldugunu soyleyen Patrik Hazretleri, bu durumun bir gun degisecegini ve din gorevlisi adaylarinin teolojik egitiminin bir gun sehrimizde verilebilecegine dair inancini muhafaza ettigini soyledi. Patrik Hazretleri, ayrica patrikler tarafindan tesis edilen Tibrevank Okulu mezunlarininin Patriklik Makami’na olan bagliliklarini takdir ettigini ilave etti.

Tibrevank mezunlari, daha sonra Patriklik binasinin girisinde Patrik Hazretleriyle birlikte bir hatira resmi cekildiler.

Tibrevank mezunlari, her yil Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) yortusu vesilesiyle Patriklik binasinin bahcesinde duzenlenen bir aksam yemeginde bir araya geliyor.

Yorumlar kapatıldı.