İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni milli takımının başına İskoç teknik adam geldi


Ermenistan Milli Takımı teknik direktörlüğüne, bir dönem Chelsea, Sheffield Wednesday ve Aberdeen gibi takımları da çalıştıran Ian Porterfield getirildi.

İHA – Ermenistan Futbol Federasyonu’nda yapılan bir açıklamayla, milli takım teknik direktörlüğüne 60 yaşındaki İskoç teknik adam Ian Porterfield’in getirildiği ifade edilirken, Porterfield’le 2007 yılı sonuna kadar sözleşme imzalandığı belirtildi. Sözleşmenin finanssal detaylarına ilişkin ise bir bilgi verilmezken, konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ian Porterfield, tecrübesiyle Ermenistan’da futbolun gelişmesine katkı sağlamak istediğini söyledi.

Dunfermline doğumlu olan Ian Porterfield, profesyonel futbol kariyerine İskoçya’nın Raith Rovers takımında başladı. 1967 yılında Sunderland’e transfer olan İskoç teknik adam, en büyük başarısını ise 1973 yılında Wembley’de Leeds karşısında oynadıkları FA Cup finalinde kupayı getiren golü attığında yakaladı. Sunderland’de 10 yıl kaldıktan sonra Sheffield Wednesday Takımı’nda hem oyuncu hem de teknik adam görev aldı. 1986-88 arası Aberdeen, 1988-91 arası Reading ve 1991-93 arası Chelsea’yi çalıştıran Porterfield, daha sonra Zambiya, Suudi Arabistan ve Zimbabwe milli takımlarının başına geçti. 1996 yılında tekrar İngiliz futboluna dönen İskoç teknik adam Bolton Wanderers’ta yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra tekrar İngiltere dışına çıktı ve önce Umman, ardından da Trinidad&Tobago’yu çalıştırdı.

İskoç teknik adam Ian Porterfield, son olarak ise Güney Kore Ligi takımlarından Busan I’Park’ı çalıştırıyordu.

Yorumlar kapatıldı.