İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni lobisi´nden Bush´a: Türkiye´nin asker göndermesini engelle

ABD’deki Ermeni lobisi, Başkan George W. Bush’a bir mektup göndererek, Türkiye’nin Güney Lübnan’da oluşturulmakta olan uluslararası barış gücüne asker göndermesinin engellenmesini istedi.

Radikal Ermeni kuruluşlarını bir araya getiren Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi’nin başkanı Ken Hachikian’in imzasını taşıyan mektupta, Türkiye’nin Lübnan’daki olası askeri varlığının, ABD’nin ulusal çıkarlarına karşı olacağı ve bölgede kalıcı barışı engelleyeceği iddia edildi.

”Soykırım” iddialarının yinelendiği mektupta, Osmanlı İmparatorluğu’nun Orta Doğu’yu yüzyıllar boyunca şiddet kullanarak idare ettiği ileri sürülerek ”Türkiye’nin Lübnan’daki varlığı, bölgedeki mevcut durumu sadece daha da kötüleştirir” denildi.

ABD’deki Ermeni toplumunun, Türkiye’nin Lübnan barış gücüne katılmasına karşı çıktığı ifade edilen mektupta, Türk ordusunun kuzey Irak’a girebileceği yönünde de Ankara’nın uyarılar yaptığı belirtildi.

ABD’deki Rum-Yunan lobi kuruluşlarından Amerikan Elen Enstitüsünün de Başkan Bush’a, Lübnan’a Türk barış gücü askeri gönderilmesine karşı çıkan bir mektup gönderdiği bildirildi.

Yorumlar kapatıldı.