İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

A-320 KURBANLARI ANITINI FİNANSE EDENLER ARASINDA KİVOYEV DE VAR

Dün Erivan Nork 8. Kısım’da Erivan-Soçi seferi yapan A-320 kaza kurbanları anısına yapılan anıtın açılışı yapıldı. Anıt için Kaza sonrası oluşturulan Komisyon, Finans ve Ekonomi Bakanlığı tarafında kazazedelerin akrabalarına tahsis edilmek üzere toplanan toplam 88.461.000 dram fondan, 1.4 milyon dramlık kısmı anıt için tahsis etmişti.

Nor Nork belediye başkanı Davit Petrosyan, anıtın 113 kazazedenenin, ölümünün 100. günü olan 11 Ağustos’ta açılmasının planlandığını ve anıtın açılması için katkıda bulunanlardan birinin de geçtiğimiz günlerde Aştarak-Gümrü yolunda öldürülen işadamı Aleksandr Kivoyev olduğunu belirtti.

Anıtın açılışında hazır bulunanlar, NorMaraş belediyesi temsilcileri, anıtın açılışında, kazazedeler yanısıra, anıtın açılışı için ilk maddi katkıda bulunan Aleksandr Kivoyev’i de andılar. Kivoyev’in aslen Süryani olduğu ve Ermeni çocuklarını vaftiz etmeyi çok sevdiği ve kirvelik yaptığı çocukların sayısını 10 bine çıkartmaya karar verdiğini yapılan konuşmalarda ifade edildi.

A-320 kazazedeleri için yapılan anıtın heykeltraşı ise Suren Lusikyan’dır.

Yorumlar kapatıldı.