İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris´te yaşayan Ermeni asıllı Türk şarkıcı artık Bodrum´da

Yalıkavak’ta sahne alan Yorgantz, 1500 şarkılık repertuarıyla lO dilde şarkı söyleyerek dinleyenleri nostalji yolculuğuna çıkarıyor

Ünlü şarkıcı Johnny Halliday’in şarkılarından etkilenerek Paris’e giden ve 36 yıldır da müzik kariyerini orada sürdüren Marten Yorgantz, son iki yıldır yazları Bodrum’da sahne almaya başladı. Bu yaz Yalıkavak’ta Yacht Gub Del Mar’da haftada 4 gece sahne alan Yorgantz dinleyicilerine nostaljik şarkılarıyla unutulmaz anlar yaşatıyor.

Repertuarında 1500’ün üzerinde şarkı olan şarkıcı 10 dilde şarkı söyleyebildiğini belirterek şöyle diyor: “Bu şarkıların 800’ü hafızamda. Ben bu şarkıları her gece hangi ortamda olursa olsun o ambiansa göre temposunu değiştirerek okuyabilirim. Hafif Batı Müziğinin nostalji şarkıları kralıyım.”

Yorgantz’ın, Johnny Halliday

ile tanışması da bir hayli ilginç. Hikayesini Ermeni asıllı şarkıcıdan dinleyelim: “Onunla Fransa’da değil istanbul Hilton Bar’ın roof’unda çalışırken tanıştım. Hatta ben Halliday’ı canlı izlemeden o beni izlemiş oldu. Şarkılarını Türkçe sözlerle duyunca şoke oldu. Birkaç yıl sonra da Sezen Cumhur Önal bu sarkıları ona da söyletti. Hem de Türkçe olarak.”

TÜRK POPU İÇİN PROMOSYON IAZIM

Yorgantz, Türkiye’deki pop müzikle ilgili olarak ise şunları söylüyor: “1967de Hürriyet Gazetesi’nin Altın Mikrofon yarışmasını ‘Mavi Çocuklar’ orkestrasıyla kazandım. Yarışmanın ardından Sezen Cumhur Önal’la Batı müziğini Türkçe sözlerle söyleyerek çığır açtık Yarışmanın

ardından Hugue Aufray’nin Celine şarkısı bize ilham verdi. Hatta bu şarkı Celine Dion’un isim annesidir. O şarkıya Sezen Cumhur Ünal’ın ‘Bilir misin Seni Sevdiğimi’ isimli şarkının sözleriyle Türk müzik aranjmanında bir çağ açtik Yavaş yavaş bu sistem ve yenilik devam etti. Yani bugünkü pop müzik akımını Sezen Cumhur Ünal’la başlattık Bugün Türkiye’de pop söyleyenlerin dünyaya açılıp başarılı olması tamamen promosyona bağlı.”

Bodrum aşığı olduğunu sürekli yineleyen Yorgantz, “Bodrum bir cennet. Yalıkavakın güneş batışı, Gölköy’ün denizi, insanların misafirperverlikleri çok güzel. Yılda 3 ay Cote d’Azur da yaşarım. Buradaki samimiyet kesinlikle yok Tabii Ege yemekleri de yok” diyor.

Yorumlar kapatıldı.