İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKP´Lİ VEKİLDEN İLGİNÇ İDDİA: NUH´UN GEMİSİ CUDİ DAĞI´NDA

AKP’li Akman, “Nuh’un gemisi Cudi Dağı’nda” iddiasının araştırılmasını istiyor, “Kuran’da da böyle bir ayet var” diyor. Kültür Bakanı ise, “Cudi’de araştırma yapacak elemanım yok” diyor.

——————————————————————————–

TBMM’de “Nuh’un Gemisi” tartışması yaşanıyor. Gencay Koç adlı vatandaşın Cudi Dağı’nda Nuh’un Gemisi araştırması istemesi, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman arasında krize neden oldu. Olay, Kocaeli’nin Derince ilçesinden, 38 yaşında, malulen emekli olan Gencay Koç adlı bir vatandaşın, TBMM Dilekçe Komisyonu’na iki ay önce gönderdiği dilekçeyle başladı. Koç, dilekçesinde Nuh’un gemisinin Cudi Dağı’ndaki yerini ayrıntılarıyla anlatıp, bir de şema çizerek, “Cudi Dağı’nın tepesinde ‘örümcek tasviri’ olarak bilinen bir yerin 25-30 metre yakınındaki yerde iki farklı kaya görünümündedir. 1-1.5 metre boyunda granit kaya şeklindedir. Bunların üzerine vurulduğunda altlarından tunç halkalar çıkacaktır. Oradaki büyük yapı taşlaşmış gemidir” dedi. Koç’a göre, geminin boyu 45-50 metre, kamarası da 10-15 metre ve büyük tufanda gemi Cudi Dağı’nda alüvyonların üzerine battı.

KOÇ: ELEMANIM YOK

TBMM Komisyonu, sözkonusu dilekçeyi Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a gönderdi. Ancak Bakan Koç, dilekçeyi inceledikten sonra TBMM Komisyonu’na gönderdiği cevabi yazıda, “eleman yetersizliği” gerekçesiyle Cudi’de araştırma yapılamayacağını bildirdi.

KURAN’DA DA VAR!

Koç’un cevabına tepki gösteren Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı Akman ise, araştırmanın yapılması konusunda ısrarlı davranacağını söyledi. Akman, SABAH’a şunları söyledi: “Kültür Bakanı ciddiyetle durmalı. ‘Elemanım yetersiz’ demek yeterli bir gerekçe değil. Bölgenin kültürel zenginliğini ortaya çıkarak bir iştir bu. Durup iyice düşünmek lazım. Kur’an’da bile Cudi Dağı adres gösteriliyor.” Akman’ın sözünü ettiği, Kuran’daki Hud Suresi’nin 44. ayeti, Diyanet mealine göre şöyle: Ey yeryüzü! Yut suyunu. Ey gök! Tut suyunu, denildi. Su çekildi, iş bitirildi. Gemi de Cûdoturdu ve zalimler topluluğu Allah’ın rahmetinden uzak olsun, denildi.”

ASKERLER ARAŞTIRSIN

Meclis’e yazdığı dilekçe ile Nuh’un Gemisi’ni gündeme oturtan vatandaş Gencay Koç, gelişmelerle ilgili SABAH’ın sorularını yanıtlarken, iddialı konuştu: “Nuh’un gemisi Cudi’de çıkmazsa istedikleri cezayı verebilirler. Ben Hz. Adem’den büyük tufana kadar olan tüm simge ve sembolleri okuyorum. Gemi, Cudi’nin tepesindedir” dedi. Koç, bakanlığın bu işle ilgilenmemesi durumunda askerlerin devreye girebileceğini söyledi, “Bölge hassas, biliyorum. Ama, Şırnak’ta görev yapan askerler daha yakından ilgilenebilirler” dedi.

HÜLYA KARABAĞLI/SABAH

Yorumlar kapatıldı.