İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye´de hristiyanlara ayrımcılık yapılıyor

Almanya’da iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) Genel Sekreteri Ronald Pofalla, Türkiye’de yaşayan Hristiyanların ayrımcılığa uğradığını öne sürdü.

Pofalla, 3-5 Ağustos tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı ziyaretle ilgili yazılı açıklamasında, ”Türk hükümeti, insan hakları ve din özgürlüğü konularında geçen yıllarda çaba harcadı ve şüphesiz ilerleme de sağladı. Ancak din özgürlüğü konusunda hala mevcut olan kısıtlamaların boyutu ciddi endişelere vesile olmaktadır ve hiçbir şekilde kabul edilemez: Türkiye’deki Hristiyanlara hala ayrımcılık yapılıyor” görüşünü savundu.

Türk hükümet temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde, din özgürlüğünün Türkiye’de bir insan hakkından çok hoşgörü eylemi olarak görüldüğünü fark ettiğini belirten Pofalla, özellikle tatil yerlerinde bulunan kiliselere daha anlayışlı davranıldığını, din özgürlüğünün ülkede yaşayan tüm insanlar için geçerli olması gerektiğini kaydetti.

Poffala, Türkiye’de kiliselerin kendi rahiplerini yetiştiremediğini ve mülk edinemediğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılında kiliselerle başlattığı diyalogun da koptuğunu savundu.

CDU Genel Sekreteri, AK Parti ile sürdürdükleri temaslar çerçevesinde bu konulara öncelik vermeye devam edeceklerini ifade etti.

AB üyeliği konusunda ise partisinin Türkiye ile ”imtiyazlı ortaklıktan” yana olduğunu, AB’nin entegrasyon gücünü aşacağı için Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıktığını tekrarlayan Pofalla, partisinin bu yöndeki düşüncelerinin zaman içinde hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da daha fazla taraftar bulacağına inandığını kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.