İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İmamlar, papaz ve hahamları İsrail’e karşı göreve çağırdı

İsrail’in Filistin ve Lübnan’da gerçekleştirdiği katliam İstanbul’daki imamlar tarafından kınandı.

Kadıköy İskele Meydanı’nda İsrail’i protesto eden Diyanet-Sen İstanbul 2 No’lu Şube’ye üye imamlar, Musevi ve Hıristiyan din adamlarını katliamı durdurmaları için göreve çağırdı. İsrail’in Filistin ve Lübnan’da gerçekleştirdiği katliam, tüm sivil toplum örgütlerin yanı sıra İstanbul’daki imamlar tarafından da kınandı. Kadıköy İskele Meydanı’nda saat 11.00’de toplanan Diyanet- Sen İstanbul 2 No’lu Şube’ye üye yaklaşık 50 imam, İsrail’i protesto etti. “Filistin, Lübnan ve Irak’taki çocuk katliamına son. Yahudilik bu mu? Hıristiyanlık bu mu? Çocuk katili İsrail Ortadoğu’dan defol” şeklinde pankartlar taşıyan imamlar adına Diyanet-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Habip Dumangöz bir basın açıklaması yaptı. İnsanlığın gözü önünde haksız ve gayri adil bir müdahale trajedisi yaşandığına dikkat çeken Dumangöz, “Ülkemizdeki terör belasının def edilmesi için bir harekât düşünüldüğü zaman ayağa kalkanlar, insan hakları açısından engel olmaya çalışan Batılı kurumlar ve devletler, ne yazık ki bu insanlık dramına sadece seyirci kalmaktadırlar.” dedi.

Musevi ve Hıristiyan din adamlarını da göreve çağıran Habip Dumangöz, “Ey Hahamlar! Biz biliyoruz ki, Musevilik de bu katliama cevaz vermez. Öyleyse, elinizi vicdanınıza koyarak hiçbir hukuk tanımayan dindaşlarınızı gaddarlıktan vazgeçirmeye ve zulmü terk etmeye davet ediniz. Bunu yaparsanız, insanlığa büyük bir hizmet yapmış olursunuz. Ey Hıristiyan din adamları! Nerede Hz. İsa’nın merhameti ve insanlığa olan şefkati. Acımasız bir soykırım devam ederken, yuvalar dağılırken, namuslara ilişilirken ve silahsız masum insanlar katledilirken sizlerden bir şeyler yapmanızı bekliyoruz. Dindaşınız olan ABD ve İngiltere’yi Irak’ta işledikleri bu zulümden vazgeçirmeye çağırıyoruz.” dedi.

Konuşmasının sonunda, hükümeti ve sivil toplum kurumlarını Filistin ve Lübnan’daki masum insanlara yardım etmeye davet eden Dumangöz, “Halkımızı, Ortadoğu’da anne-babasını kaybetmiş yetim ve öksüzlere hamilik yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca, bu insanlık soykırımını işleyen başta İsrail, ABD ve İngiliz mallarını boykot etmeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu. Basın açıklamasının yapılmasının ardından “İsrail Ortadoğu’dan defol; kahrolsun İsrail” şeklinde slogan atan imamlar olaysız bir şekilde dağıldı. Nuri Soylu, İstanbul, Cihan

Yorumlar kapatıldı.