İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AŞAMAYA GEÇTİ

Kültür ve Gençlik Meseleleri Bakanı Hasmik Poğosyan, 8 Haziran-1 Ağustos tarihleri arasında yapılan yeni Milli Marş söz ve bestesine ilişkin yarışmanın ilk aşamasına 85 eserin katıldığını ve bunlar arasından 5’nin seçildiğini söyledi.

Kültür bakanı Hasmik Poğosyan başkanlığında araralarında Davit Hovhannes, Eduard Mirzoyan, Hovhannes Çekicyan, Anna Asatryan, Aram Garabekyan ve birkaç milletvekilinin de yer aldığı 22 kişiden oluşan komisyon, 8 Ağustos günü yaptığı açıklamada; 1. Yeğişe Çarents’in sözleri üzerine yapılmış Dikran Mansuryan’ın bestesini, 2. Lutfik Duryan’ın sözleri üzerine yapılmış Robert Amirhanyan’ın bestesini, 3. Ararat B. Müstera isimli tekst üzerine Yervant Yerznkyan’ın bestesini, 4. Arsen Soğomonyan’ın teksti üzerine Aram Haçaturyan’ın müziğini, 5. Vahagn Davtyan’ın sözleri üzerine Edgar Hovannisyan’ın bestesinden oluşan toplam 5 eseri, ikinci aşamada değerlendirilmek üzere finale bıraktı.

Eserler senfonik orkestra eşliğinde icra edilerek tekrar elemeye tabi utulacak ve kesin olmamakla beraber bu ay sonunda kazanan güfte ve beste belli olacak.

Gohar Gevorgyan

Yorumlar kapatıldı.