İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARMENIA LADA VE CARCOMAUTO RUS YENİ BİNEK ARAÇLAR PAZARINDA HAKİM POZİSYONDALAR

Devlet Ekonomik Rekabet Kurulu’nun dün yapılan oturumunda, 2005 yılında Rus binek araçları pazarında 11 iktisadi ünite çerçevesinde yapılan piyasa araştırmalarının, sahipleri aynı olan ‘Armenia Lada’ ve ‘CarcomAuto’nun %95 pazar hakimiyetinde olduğu durumunu teyid etti.

Her iki firma da Pazar hakimiyetine sahip olan büyük firmalar rejistrosuna kaydedilirken, ilgili firmaların pazarda 4 378 yeni ve 141 ikinci el araba satmış oldukları kaydedildi.

Yabancı binek araçları pazarında büyük Pazar payına sahip firmalar arasında Megna, Muran, Armenia Lada, Eurovagen, Euromotors, Fora, CarcomAuto, Avangart Motors yer almakta.

Devlet Gümrü Komitesi (DGK) verilerine göre 2005 yılında Ermenistan’a hukuki şahıslar aracılığıyla 5 524 binek aracı, fiziki şahıslara aracılığıyla 10 947 binek araç ithal edildi. Ancak ilgili sayıların netliğine ilişkin araştırmalar DGK’ca sürdürülmekte.

Elektrik lambaları piyasasında varolan 128 firmadan Grand Sun (%47.7) ve ‘Carlita’ (%28) liderliklerini korurken, ‘Ermenistan Demiryolları’ da kendi hizmet alanında hakim olmakla ilgili rejistroya kaydedildi.

Yorumlar kapatıldı.