İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

METHEW BRIZE: ‘KARABAĞ’IN STATÜSÜNÜ DAĞLIK KARABAĞ HALKI BELİRLEMELİ’

Geçtiğimiz günlerde Stepanakert, Erivan ve Bakü’yü ziyaret eden AGİK Minsk grubu ABD’li yeni eşbaşkan Methew Brize’ın gözlemleri bugün Paris’te yapılacak AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlar toplantısında değerlendirilecek.

Dün Bakü’de bulunan Brize, Karabağ müzakerelerine ilişkin olarak Erivan ve Stepanakert’te memnuniyetini ifade ederken, devlet başkanları ve dışişleri bakanlarıyla yaptığı standart görüşmelerine, sözde ‘Dağlık Karabağ Azerbaycan Toplumu’ lideri Nizami Bağmanov’u da ekledi.

Brize, Azerbaycan’da yaptığı açıklamada, Karabağ sorununun 2007 yılı ilk yarısına kadar çözümlenmesinin olası olduğuna dair Amerikan yaklaşımını tekrar ederken, 2006 yılı sonuna kadar çözüme ulaşılmasının, seçimler öncesinde hem Ermenistan hem de Azerbaycan yönetimi için faydalı olacağını sa sözlerinde kaydetti.

Brize, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının Karabağ’ın statüsü konusunda Karabağ halkının kararının belirleyi olacağı yönünde hemfikir olduklarının da altını çizerken, sorunun ‘’Karabağ halkının kim olduğu’ yönünde olduğu ifade etti. 1988 yılından bu yana Karabağ’da yaşayanların da halkoylamasına katılmak istediklerini söyleyen Brize, bütün bunların pakette değerlendirileceğini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.