İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink´in `Suçuna´ Ortak Olanlar 500´ü Buldu

“Birgün” gazetesinde yer alan “301’e Karşı 1 İmza” başlıklı kampanyaya destek verenlerin listesi uzuyor. Kampanyaya katılanların sayısı 500’ü buldu. Hükümet, daha önceki “301’e Hayır” kampanyasına kulak vermemişti.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

20/07/2006 Erol ÖNDEROĞLU

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – “Birgün” gazetesinin dünkü (19 Temmuz) sayısında yer alan “301’e Karşı 1 İmza” başlıklı kampanyaya şimdiye kadar destek verenlerin sayısı 500’ü buldu.

Gazeteci Hrant Dink’e destek amacıyla toplumun çok çeşitli kesimlerinden kişiler, ilana destek vererek düşünceyi ifade özgürlüğü için Ceza Yasası’nın 301. maddesinin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

301’e karşı olanlar Birgün’e yazıyor!

Birgün gazetesinin yürüttüğü kampanyaya destek sunmak isteyenler adlarını, meslek/unvanlarını hrantdinkedestek@birgun.net İnternet adresine ulaştırabilirler.

İlanda adı geçenler, “Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in yeni TCK’nın 301. maddesine dayandırılarak suç sayılan yazısını, fikir özgürlüğü adına savunduğumuzu ve bu ‘suç’a iştirak ettiğimi açıklıyorum. Düşünce ve ifade özgürlüğüne engel olduğu, bu uygulamayla bir kez daha kanıtlanmış olan 301. maddenin acilen kaldırılmasını talep ediyorum” dediler.

27 Temmuz akşamı itibariyle kampanyaya imza atanlar arasında, gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, şair Ataol Behramoğlu, yazar Aydın Çubukçu, gazeteci-yazar Cüneyt Ülsever, yazar Elif Şafak, Akademisyen Fuat Keyman, eski Milletvekili Ercan Karakaş, gazeteci-yazar Kürsat Bumin, dilci-yazar Necmiye Alpay ve sosyolog Neşe Erdilek de bulunuyor.

Dört bin kişi uyardı, hükümet “bekleyelim” dedi

Yeni Ceza Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle de aydınların öncülüğünde 301’in kaldırılması için dört binin üzerinde kişinin katılımıyla bir “301’e Hayır” kampanyası düzenlenmişti.

Ancak hükümet yetkilileri, 301’e yönelik tepkileri, “İçtihat oluşmasını bekleyelim” biçimde yanıtlamıştı. (EÖ/KÖ)

Yorumlar kapatıldı.