İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asıl ayıp sizin!

Altemür Kılıç

Yüzlerce liberal aydın, akademisyen sanatçı yazar gazeteci, işadamı vb. Mustafa Kemal`in sözlerini, hınzırca çarpıttığı ve Türklüğe hakaret ettiği için hapis cezası alan Hrant Dink`i desteklemek, cezasına mesnet olan TCK`nın 301. Maddesinin kaldırılması için kampanya açmışlar.

Bu “yüzlerce” sözde “aydın” milletimize, milli onur ve değerlerimize yapılan saldırıları, Pavlov`un köpekleri refleksiyle, büyük tehalükle destekleyenlerdir… Asker kaçaklarını savunan Perihan Mağden`i, PKK yanlısı “sosyolog” Pınar Selek`i, daha fazla kitap satmak için “Ermenilere Soykırımı yaptık” diyen Orhan Pamuk`u desteklemek için platformlar ve soykırımı yaptığımızı kanıtlamak için sempozyumlar düzenlerler… Şimdi de, Hrant Dink için kampanya açmışlar! Bilmiyorum böyle “yüzlerce” aydın vb. Yunanistan`da ve Ermenistan`da var mı? Oralarda, düşünce ve ifade özgürlüğü adına yasa kaldırmaya çalışan aydınlar var mı? Bu “aydınlar vb.” milletlerine ve tarihlerine karşı biraz söz etmek cesaretini bile gösterenleri böyle desteklerler mi? Kısacası kendi milli çıkarlarını bir tarafa bırakarak kendi tarihlerine ihanet edenlere arka çıkan, -milli onurun korunmasının en gerekli olduğu bir bağlamda- milletlerinin aşağılanmasına engel olacak yasaları, kaldırmaya çalışan “aydınlar vb.” oralarda var mı? Acaba bizde bu gibilerden, neden bu kadar çok var? Entelektüel ukalalıkta “çağdaş uygarlık düzeyinin” üstüne çıktığımız için mi? Yoksa düpe düz aşağılık kompleksinden-sapıklığından mı?

Bu bizim “yüzlerce aydının” PKK`yı, bölücüleri protesto ettiklerini hiç duymadık… Şehit yakınlarına arka çıkan platformlar kurduklarını görmedik… Ve şehit cenazelerinde asla görmedik! PKK konusunda hangi lanetleme bildirisi yayınladılar?… Bazı bildiriler yayınladılar ama bunlarda da muğlâk barışçı çözüm “karşılıklı” silah bırakma çağrıları yaptılar…

Son “Aydın Çıkışı” azan PKK terörüne karşı artık bıçak kemiğe dayanınca, PKK`ya karşı harekete geçeceğimiz şu sırada, milli birliğin ve onurumuza sarılmamızın zorunlu olduğu bağlamda, asıl Hrant Dink`in, Reuters ajansına verdiği son demece denk, daha doğrusu ters düştü. Ne demiş gene Dink? “Elbette bu bir soykırımdır diyorum. Çünkü sonuç kendini zaten tanımlıyor ve adını koyuyor. 4000 yıldır bu topraklarda yaşayan bir halkın bu olaylarla birlikte artık orada yok olduğunu görüyorsunuz” demiş!

Ankara`da yayınlanan İngilizce bir gazetede (THE NEW ANALOLIAN) “Ayıp Bize” (Shame on Us) başlıklı yazıda, Hrant Dink destekleniyor. Ona verilen cezanın, AB sürecine ters düştüğü iddia ediliyor. Ben de gazeteye İngilizce bir yazı yolladım. Cevap hakkı telakki edip “düşünce ve ifade özgürlüğü” adına yayınlarlar mı bilemem! “Asıl Ayıp Sizin” başlıklı bu yazıyı, o Dink`e ve ona sahip çıkan AVRUPA ERMENİ FEDERASYONU Merkezine de kopyaladım.

Evet, sözde yüzlerce imzanın sahibi aydına, buradan da söylüyorum: “Asıl Ayıp Sizin.” Çünkü: Türk ordusuna, Türklüğe yabancılar tarafından açıkça hakaret edildiğinde, hiç kızmıyorsunuz. Avrupa Mahkemesi`nin kararlarına, Türk Mahkemelerine ve adaletine verdiğinizden fazla kıymet veriyorsunuz… “Asıl Ayıp Sizin.” Çünkü: Bizim milli çıkar ve değerlerimiz konusundaki bilgi ve duyarlılıkları olmayan Avrupalılar, “milli egemenliğimize” meydan okurlarken aldırış bile etmiyorsunuz…”Asıl Ayıp Sizin.” Çünkü: Siz Devletimizin ve bağımsızlığımızın temeli olan milli egemenliğin ihlal edilmesiyle değil “ifade ve düşünce özgürlüğünün” güya ihlal edilmesiyle ilgilisiniz! “Asıl Ayıp Sizin.” Çünkü: Bir takım ne idüğü belirsiz Avrupalıların, Türk generallerine , “terör tahrikçisi” demeleri de, sizi hiç ilgilendirmiyor. “Asıl Ayıp Sizin.” Çünkü: Hrant Dink`in Mustafa Kemal`in sözlerini çarpıtıp, hınzırca “zehirli Türk kanının” karşısına “asil Ermeni kanını” fantezi de olsa, çıkarması zarafetsizliği de sizleri hiç rahatsız etmiyor. “Asıl Ayıp Sizin.” Çünkü: Ermeniler, yabancılar ecdadımızı, sistematik soykırımı yapan, elleri kanlı katiller olarak suçlamasına kızmak bir tarafa, ahlaksızca bir tehalükle ve aceleyle onlara katılıyor ve soykırımı yapılmıştır diye onları destekleyen sözde bilimsel konuşmalar yapıyorsunuz? “Asıl Ayıp Sizin.” Çünkü: Türkiye`nin gerçek milli çıkarları ve değerleri hususunda duyarsızsınız. Teröristler insanlarımızı, askerlerimizi polislerimizi katlederken, hiç ilgi göstermiyor ve şehit yakınlarının acılarını paylaşmak için, hiçbir şey yapmıyorsunuz! Kısacası: “Asıl Büyük Ayıp Sizin”!

Yorumlar kapatıldı.