İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

24 Temmuz´da Vekillere `301´i Kaldırın´ Deyin

Gazeteci Dink’in, “Türklüğü aşağılama” iddiasıyla mahkum olmasından sonra insan hakları ve meslek kuruluşları ile muhalif siyasi partiler 301. maddesinin kaldırılması için Türkiye çapında eylem çağrısı yaptı. Eylem 24 Temmuz, saat 12.30’da başlıyor.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

20/07/2006 Erol ÖNDEROĞLU

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – Gazeteci Hrant Dink’in, yeni Ceza Yasası’ nın “Türklüğü aşağılama” iddiasıyla mahkum olmasından sonra harekete geçen insan hakları örgütleri, meslek kuruluşları ve muhalif siyasi partiler 301. maddenin yürürlükten kaldırılması için sansürün kaldırılışının yıldönümünde “Toplu Telefon Eylemi” düzenliyor.

24 Temmuz Pazartesi günü, Türkiye’nin her yerinde düzenlenecek eylemle, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden biri olan 301. maddenin acilen kaldırılması için milletvekilleri uyarılacak.

24 Temmuz’da vekillere “301’i kaldırın!” denecek

Sansürün kaldırılışının 98.yıldönümü dolayısıyla Basın Bayramı olarak adlandırılsa da her yıl basının ağır sorunlarının dile getirildiği 24 Temmuz’larda bu yıl da, saat 12.30’dan itibaren, 15 dakika süreyle, herkes bulunduğu şehrin meydanlarına çıkarak, cep telefonlarından illerinin milletvekillerini arayacak veya SMS gönderecek.

Demokratik Toplum Partisi (DTP), Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, Emeğin Partisi (EMEP), Helsinki Yurttaşlar Derneği (HYD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Ankara Özgür Üniversite ve Sosyalist Demokrasi Partisi’nin (SDP) destek verdiği eylemle milletvekillerine şu mesaj verilecek:

“Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in, yeni Ceza Yasası’nın 301. maddesine dayandırılarak suç sayılan yazısını fikir özgürlüğü adına savunduğumuzu ve bu “suç”a iştirak ettiğimizi açıklıyoruz.Düşünce ve ifade özgürlüğüne engel olduğu, bu uygulamayla bir kez daha kanıtlanmış olan 301. maddenin acilen kaldırılmasını talep ediyoruz.”

Gazeteciler Günü Ödülleri Kart ve Kabaali’ye

Geleneksel Gazeteciler Günü’nde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Dolmabahçe Sarayı Has Bahçe’de 19.30-22.30 saatleri arasında düzenleyeceği törende de “2006 Basın Özgürlüğü Ödülü” sahibini bulacak.

TGC 2006 Basın Özgürlüğü Ödülü kapsamında Büyük Seçici Kurul, bu yıl kişi bazında ödül “Cumhuriyet” gazetesi çizeri Musa Kart ile Eskişehir 3.Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mithat Ali Kabaali arasında paylaştırılıyor; kuruluş dalında ise ödül Türk Ceza Hukuku Derneği’ne veriliyor.

Aynı törende Sürekli Basın Kartı taşımaya hak kazanan TGC üyelerine de armağanları verilecek.

Seçici Kurul, Türkiye Barolar birliği adına Genel Yayın Yönetmeni Av. Teoman Ergül, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) adına Genel Başkan Ercan Sadık İpekçi, İstanbul Üniversitesi adına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, Marmara Üniversitesi adına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek, Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) adına Yönetim kurulu Başkanı Çetin Tüzüner, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) adına Genel Sekreter Atilla Özsever, İletişim Mezunları Derneği adına Başkan Arif Esen, TGC önceki Başkanlarından Necmi Tanyolaç, Basın Özgürlüğü ödülü alanlar adına gazeteci Altan Öymen, TGC adına Başkan Orhan Erinç ve Başkan Vekili Vahap Munyar’dan oluşuyor. (EÖ/KÖ)

Yorumlar kapatıldı.