İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRIK HAZRETLERI ANTALYA HRISTIYANLARIYLA

Patrik II. Mesrob Hazretleri, haftasonunu Antalya’da gecirerek, gerek yabanci, gerekse Turkiyeli Ermeni Hristiyanlar’la bir araya geldi.

Patrik Hazretleri, 16 Temmuz 2006, Pazar, saat 11:00’de Antalya Kaleici’ndeki Saint Paul Hristiyan Kultur Merkezi’nde Presbiteryen din gorevlisi James Bultema’nin yonettigi Pazar ayinine katildi. Patrik Hazretleri, ayinin sonunda kapanis ve kutsama duasini etti.

Ayni gun, saat 17:00’de, Antalya’daki Ermeni cemaatinden dileyenler, Patrik Hazretleriyle Talya Oteli’nde bir araya geldiler. Avak Gokbas ve Sarkis Degirmenci tarafindan duzenlenen cay sofrasinda, Patrik Hazretleri, cemaat uyelerinin sorunlarini dinledi. Antalyali Ermeniler de, gorunuse gore, ekonomi ve turizm alanlarinda ulke capinda gorulen dalgalanmadan paylarini almis bulunuyorlar. Antalyali Ermeniler, Antalya’da duzenli din hizmeti alamamaktan, cemaat olarak orgutlu olamamaktan mustarip olduklarini dile getirdiler. Patrik Hazretleri ise, Turkiye Ermenileri Patrikligi’nin cok kisitli olanaklarla ulkedeki tum Ermeniler’e dini hizmet sunabilmek icin elinden geleni yaptigini, ancak gerek maddi kaynaklarin, gerekse din gorevlisi sayisinin son derece yetersiz oldugunu soyleyerek, yine de Patriklige basvuran hemen herkese hizmet sunuldugunu animsatarak, Antalyali Ermeniler’den de Ermeni Patrikligi ile baglarini koparmamalarini istedi.

Patrik Hazretleri, daha sonra, Sarkis Degirmenci ve Senol Vayvalako ile birlikte Antalya havaalani VIP salonuna gelerek, aksam ucagiyla Istanbul’a dondu.

Yorumlar kapatıldı.