İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Hrant Dink´in Suçuna İştirak Ediyoruz´



Barış Girişimi, 28 Mart’ta 20 aydınla başlattığı sivil itaatsizlik eylemini Hrant Dink için genişletti. Eylemde, Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda çaba gösteren, düşünce ve ifade özgürlüğünü önemseyen herkes Dink’e destek vermeye çağrıldı.




——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

18/07/2006 Erol ÖNDEROĞLU

——————————————————————————–

BİA (Ankara) – Barış Girişimi, kaleme aldığı “Ermeni Kimliği” yazı dizisi nedeniyle Ceza Yasası’nın (TCK) 301. maddesinden mahkum olan gazeteci yazar Hrant Dink’in suçuna “ortak” olduğunu açıkladı.



Girişim adına dün (17 Temmuz) bir açıklama yapan Aydın Engin ve Oya Baydar, Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda çaba gösteren, düşünce ve ifade özgürlüğünü önemseyen herkese imzalarını metnin altına koymaları yönünde çağrı yaptı.



Basına ilan verilecek: 301’i kaldırın!



28 Mart’ta 20 aydınla başlattığı sivil itaatsizlik eylemini Hrant Dink için genişleten Girişim, eylemine avukat Arif Ali Cangı, öğretim üyesi Ayşe Gül Altınay, çevirmen Ayşe Günaysu, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Başkanı Üstün Akmen, turizmci Çiğdem Yalçın Pamukçu ve avukat-İzmir Barosu eski başkanı Noyan Özkan ile çok sayıda insan hakları savunucusu kattı.



Girişim, basın yayın organlarında ilan olarak verilecek metinde şu ifadelere yer verecek:



“Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in yeni Ceza Yasası’nın 301. maddesine dayanılarak suç sayılan yazısını fikir özgürlüğü adına savunduğumuzu ve bu ‘suç’a iştirak ettiğimizi açıklıyoruz.



“Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde engel olduğu, bu uygulamayla bir kez daha kanıtlanmış olan 301. maddenin acilen kaldırılmasını talep ediyoruz.”



İmzacılar:



Avukat Arif Ali Cangı, öğretim üyesi Ayşe Gül Altınay, çevirmen Ayşe Günaysu, yazar Aytekin Yılmaz, turizmci Çiğdem Yalçın Pamukçu, Gündüz Mutluay, İrma Dilek Demircidir, İzmir Barosu avukatı Murat Dinçer, İzmir Barosu Avukatı Nalan Erkem, avukat, İzmir Barosu eski başkanı Noyan Özkan, avukat-İnsan Hakları Gündemi Derneği Başkanı Orhan Kemal Cengiz, gazeteci-Yazar-Araştırmacı Raffi A. Hermonn, yazar-yayıncı-gazeteci Ragıp Zarakolu, İzmir Barosu avukatı Sinem Dinçer, Fotoğraf sanatçısı-insan hakları aktivisti Şaban Dayanan, öğretim üyesi Taner Akçam, akademisyen Teoman Pamukçu, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Başkanı Üstün Akmen ve gazeteci, yazar, hayvan hakları savunucusu Yalçın Ergündoğan. (EÖ)


Yorumlar kapatıldı.