İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yine mahkeme yine baskın

Hrant Dink davasında sürekli olay çıkaran grup, dün yine adliyeyi bastı ve sanık avukatını yumrukladı

LUBE AYAR İstanbul

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve gazetenin sorumlu yazı işleri müdürleri hakkında “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçunu işledikleri iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın son duruşmasına yine şiddet damgasını vurdu.

Avukat Kemal Kerinçsiz ve arkadaşları, onlarca polisin bulunduğu koridorlarda olay çıkardı, Fransız gazetecilere tepki gösterildi, sanık avukatı Deniz Ceylan yumruklandı.

Avukatın gözü morardı

Hrant Dink’in, ‘Türklüğü aşağılamak’ suçundan hüküm giymesi üzerine, Agos gazetesinde 14 Ekim 2005’te yayımlanan ‘Bu ceza maddesiyle mi demokrasi sağlanacak?’ başlıklı yazı hakkında, avukat Kemal Kerinçsiz’in de aralarında bulunduğu 10 kişi dava açmıştı.

Yaklaşık bir saat süren dünkü duruşmaya tutuksuz sanıklardan sadece Serkis Seropyan katılırken, önceki celsede ifade veren Hrant (Fırat) Dink ile diğer sanıklar Arat Dink ve Aydın Engin gelmedi.

Faşizmin somut hali

Duruşmadan sonra, bir önceki celse için adliyeye gelen Dink’e hakaret eden, tüküren ve kafasına çakmak fırlatan bazı kişilerin de aralarında bulunduğu bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla adliye önünde toplandı.

Sanıklardan Aydın Engin’in vekili avukat Tora Pekin, duruşma sırasında yaşananların çok üzücü ve sarsıcı olduğunu söyleyerek, “Elbette herkesin protesto etme ve gösteri yapma hakkı var ama orada yapılanlar düpedüz saldırı. Sanık avukatlarına müdahale etmek, kalem atmak, yumruk atmak, bağrış, çağrış dikkate alındığında, faşizm kavramı somut bir biçimde görülebiliyor” dedi.

Polis yine yetersiz kaldı

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesinde sanık avukatları ile şikâyetçiler ve avukatları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Adliyenin dışı gibi duruşma salonunun koridoru da, yaklaşık 300 çevik kuvvet polisince ablukaya alınmasına rağmen kavganın önüne geçilemedi. Arbede sırasında sanık avukatlarından Deniz Ceylan’ın gözüne bir yumruk isabet etti.

Müdahiller, duruşmayı izlemeye gelen iki Fransız gazetecinin çevresine sararak ağır sözler sarf edince, polis olaya müdahale etti.

Yorumlar kapatıldı.