İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde Ermeni soykırımını yürüyerek protesto eden Sapmaz Erzurum’da

Sözde Ermeni ve Pontus soykırımını protesto etmek için 28 Mayıs 2006 tarihinde Ankara’dan yola çıkan emekli Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, Erzurum’un Ilıca ilçesine ulaştı.

Sapmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Eğer sesimizi çıkarmazsak hainlerin sayısı günden güne artacaktır.” dedi.

Yaklaşık 800 kilometre yolu yürüyerek gelen Sapmaz, Sözde Ermeni Soykırımı iddialarının Türk milletine karşı oynanmış bir oyun olduğunu belirterek; “Türk milleti tarihî boyunca hiçbir millete soykırım yapmamıştır. Soykırım iddiaları emperyalist güçlerin Türk milletine karşı oynamış olduğu bir oyundur.” şeklinde konuştu.

Erzurum’un Ilıca ilçesinde vatandaşlar tarafından, “Biz Türk’üz Soykırım Bilmeyiz”, “Emperyalistler aynaya bakın” yazılı pankartlarla karşılanan Sapmaz, “Eğer biz Türk milleti olarak aklımızı başımıza toplayamazsak, mücadele vermeye başlamazsak, bundan 5 sene sonra Batı parlamentolarında, Pontus soykırımı kanun tasarıları geçmeye başlayacak ve güzel yurdumuzun etrafındaki çember daha da sıkışacaktır. Çünkü Batı’nın emperyalistleri Türkiye’de de kendilerini destekleyen hainler buldu. Eğer sesimizi çıkarmazsak, bu hainlerin sayısı her geçen gün artacaktır. Ermeni ve Pontus soykırımını kabul eden ve destekleyen insanları protesto etmek için Ankara’dan başlayıp Ermeni zulmünden en fazla zarar görmüş, cefa çekmiş memleketim Erzurum’a yürüyerek geldim.” ifadelerini kullandı. Sapmaz, 11 Temmuz 2006 tarihinde Atatürk Anıtı önünde basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Sapmaz’ı Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) ile Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerinin Katliamına Uğramış Mağdurlar Dernekleri Federasyonu karşıyacak. Cemal Gürsel Stadyumu önünde, saat 16:00’da olacak karşılama törenine, sivil tıplum örgütleri, siyasi parti temsilcilikleri, dernek ve vakıflarda katılacak. Karşılamanın ardından İlhan Sapmaz, Havuzbaşın’daki Atatürk Anıtına geçerek basın açıklamasında bulunacak. Yol güzergahındaki şehitlikleri de gezen Sapmaz’ın son durağı Erzurum olacak.

Yorumlar kapatıldı.