İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kardinal: Türkiye´de din özgürlüğü yok

VATİKAN – Samsun’da İtalyan Katolik Kilisesi rahibi Pierre Francoisse Rene Brunissen’e pazar günü düzenlenen bıçaklı saldırının ardından Vatikan’ın tepkisi dinmiyor. Dün İtalyan Corriere della Sera’ya konuşan Papalık Hıristiyanlar Arası Birlik Komisyonu Başkanı Kardinal Walter Casper, Türkiye’de din özgürlüğünün olmadığını söyledi.

Şubatta da Trabzon’da Santa Maria Meryemana Kilisesi rahibi Andrea Santoro’nun öldürüldüğünü hatırlatan Casper, “Türkiye din özgürlüğünü sağlamadıkça AB’ye alınmamalı. Zira din özgürlüğünü garanti altına alan gerçek bir laik devlet henüz ortada yok. Dinlere karşı bir hoşgörü olsa da gerçek anlamda özgürlük bulunmuyor. Türkiye birçok şeyi değiştirmek zorunda. Ancak bu sadece yasaların değişmesi demek değil. Kafalar da değişmeli” dedi.

İtalya Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal Camillo Ruini de, Türkiye’de Anadolu Papalık Temsilcisi sıfatıyla İskenderun’da görev yapan Piskopos Luigi Padovese’ye bir destek mektubu göndererek, ‘Türkiye’nin din özgürlüğüne kavuşması için dua edilmesini’ istedi. (Reuters, aa)

Yorumlar kapatıldı.