İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu pozlar ne

Hürriyet’e ulaşan fotoğraflar, “O kadını dövmedim” diyen Azeri Başkonsolosu yalanlıyor.

AZERBAYCAN Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu İbrahim Nebioğlu Yagubov’un, Avukat K.T. ile ilişkisini kanıtlayan yeni fotoğraf, mektup, makam telefonundan çekilmiş aşk ve tehdit mesajları ortaya çıktı. Yagubov’un Hürriyet’te yayımlanan ” O kadını dövmedim. Bunlar Ermeni komplosu” demecinin doğru olmadığını söyleyen mağdur Avukat K.T. “Şu fotoğraflara bakın, insan sevgilisi olmayan birine böyle sarılır mı” dedi.

YENİ KANITLAR

Yagubov’dan ayrılmak isteyince dayak ve tehditle karşı karşıya kaldığı gerekçesiyle konsolos hakkında suç duyurusunda bulunan Avukat K.T., Hürriyet’te yayımlanan iddialar üzerine dava açmaya karar verdiğini açıkladı. “Konsolos, gazetelere yaptığı açıklamada iki yıl süren ilişkimizi reddederek saplantılı bir kişiliğe sahip olduğumu söylüyor. Elimdeki mesaj, fotoğraf ve mektupları mahkemeye kanıt olarak sunacağım” dedi.

Avukat K.T. Başkonsolos’la 2004’te tanıştıklarını, ilişkileri boyunca konsolosun kıskançlık krizleri geçirerek defalarca şiddet uyguladığını öne sürmüştü. K.T. ayrılık kararı almasının ardından konsolosun kendisini, “Oğlunu öldürürüm” diye tehdit etmesiyle bardağın taştığını söyledi ve ekledi: “Oğlumun hayatı söz konusu olunca deşifre olmayı göze alıp suç duyurusunda bulundum.”

DAVA AÇMADI

Yagubov, K.T.’nin kendisini defalarca taciz ettiğini iddia etmiş ve bu tacizlerden dolayı geçmişte K.T’ye dava açtığını öne sürmüştü. Bu iddianın da yalan olduğunu beyan eden K.T. bugüne kadar Yagubov’un kendisine yönelik tek dava açmadığını savundu ve “5 Haziran 2006’da suç duyurusunda bulunmuştum. Bunun üzerine Yagubov’un gönderdiği tehdit mesajları savcılıkta deşifre edilerek tutanak altına alındı. Davada, ayrıca gazeteye verdiği beyanları ispat etmesini de isteyeceğim.Yagubov, uygulamış olduğu şiddet yetmiyormuş gibi şimdi de yaptığı açıklamalarla beni toplum içinde küçük düşürüp olayı saptırmaya ve kendisi hakkında yaptığım suç duyurusundan vazgeçmemi sağlamaya çalışıyor. Eğer suçsuz olsaydı savcılığın ifade davetini reddetmez, diplomatik dokunulmazlığa gizlenmezdi” dedi.

Aşk mesajları

Söyle gökten yıldız indireyim

K.T. ile ilişkisi olmadığını öne süren konsolosun mesajlarının içeriği bir hayli ilginç. Çeşitli dönemlerde konsolosun telefonundan K.T.’ye çekilen mesajlarda şu ibareler yer alıyor: “Karıcım, bitanem, vazgeçilmezsin… 19.03.2006”, “Öff be kadınım, söyle gökten yıldız indireyim… 31.01.2006”, “Uyandım, yokluğunu hissettim. Sen varsın değil mi, gitmedin değil mi, silmedin değil mi, yanımdasın değil mi? Dokunsana, öpsene, bağırsana, çağırsana, kızsana, yaksana o zaman… 15.11.2005”

VE AŞK ŞİİRLERİ

Uğraştım, açamadım

KONSOLOSUN kendi el yazısıyla kaleme aldığı şiirler de var. İztuzu sahilinde birlikte tatile gittikleri dönemde “Karettama” başlığıyla yazdığı şiirde K.T.’ye şu mısralarla sesleniyor:

İstanbul’da öyle kapılar var ki Güller serilmiş eşiklerine

Orada yaşıyor dalgın bir huri İstanbul’da öyle kapılar var ki Uğraştım, açamadım nedense…

’Sevgili değiliz’ demişti

Azeri başkonsolos iddialarla ilgili olarak şöyle konuşmuştu: İki sene önce haberinizde olduğu gibi tanıştık. Ama iddialar yalan. Sevgili değiliz. Bürosunda Ermeni bir avukatla birlikte çalışıyor. Zaten beni hakkımda Agos gazetesinde haber çıkartmakla tehdit ettiler bir kaç kez. Ben Ermeni meselesinde pek çok çalışma yapmış, gazeteci kökenli biriyim. Tam Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı gündeme geldiğinde hakkımda ileri sürülen bu iddiaların ne anlama geldiğini size bırakıyorum.

Yorumlar kapatıldı.