İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adliyede TERÖR.. Kemal Kerinçsiz’e saldırdılar.

Türklüğe hakaret ve mahkemeyi etkilemekten yargılanan Hırant Dink’in yandaşları, avukat Kemal Kerinçsiz’e saldırdı.

——————————————————————————–

Mahkeme öncesi bekleme salonunda yaşanan arbedede Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, tekme darbesiyle ayağından yaralandı. Kerinçsiz, avukat cüppesiyle saldıran kişileri daha önce mahkemede hiç görmediklerini ve mahkemeye vekalet vermedikleri için avukat olduklarından da şüphelendiklerini söyledi. Saldırıya uğrayan Kemal Kerinçsiz, olayın peşini bırakmayacaklarını
belirtti.

Adliye’de SKANDAL!

Ermeni yazar Hırant Dink’in “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” şuçundan yargılandığı davada olay çıktı. Dink’in avukatlarının da yeraldığı 40 kişilik grup, şikayetçi Kemal Kerinçsiz ve arkadaşlarına küfürler yağdırdı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink ve 3 sanığın “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan yargılandığı davanın Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmasında tam bir skandal yaşandı.

Cüppeli militanlar

Sanık Hırant Dink’in avukatlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik bir grup, müşteki avukat Kemal Kerinçsiz ile arkadaşlarına sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Duruşma öncesinde yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Hukukçular Birliği Genel Başkanı Kemel Kerinçsiz, olayların avukat cüppesi giymiş bir kişinin kendilerine küfür etmesiyle başladığını bildirdi. Kerinçsiz yaşadıklarını şöyle anlattı: Cüppeler giydirilmiş militan bazı kişiler, duruşmaya müdahale talebinde bulunan bayanların da arasında yer aldığı topluluğa önce küfür etttiler. Daha sonra müşteki avukatlarının üzerine saldırdılar. Bu arada üzerinde avukat cüppesi olan ancak avukat olduğuna ihtimal vermediğim bir militan, sağ ayak parmaklarıma vurarak beni yaraladı. Saldırganlar bir de kendilerini masum göstermek için salonda yüksek seslerle bizim şiddet kullandığımızı yaymaya çalıştılar”

Böyle hukukçu olmaz

“Hukukçuluğa, avukatlığa, adalet adamlığına sığmayan bu saldırıyı kınadıklarını” ifade eden Kerinçsiz, ancak biz Türk milleti adına hareket eden müşteki avukatlar olarak bu saldırılardan asla yılmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz” dedi. Bu arada Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık ve müşteki avukatlarının eksikliklerini tamamlaması amacıyla ertelendi.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”

Türklüğü aşağılamak” suçundan da yargılanan AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink dünkü duruşmaya katılmadı. Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup ise, “Türkiye Türktür Türk kalacak”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

Yorumlar kapatıldı.