İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Türkiye AB´ye alınmasın´

Vatikan, geçtiğimiz pazar günü Samsun’da bir Fransız rahibin bıçaklanmasına tepki gösterdi. Vatikan’a bağlı Papalık Hristiyanların Bütünlüğü Konseyi Başkanı Kardinal Walter Kasper, ”Türkiye, din özgürlüğünü engellediği sürece AB’ye alınmasın” dedi.

Konsey Başkanı Kasper, İtalyan Corriere de la Sera gazetesine konuştu.

Kasper, “Türkiye’nin Avrupa ile bütünleşmesine hazır olmadığını sanıyoruz. Gerçek bir laik devlet konumunda olsa din özgürlüğünü garanti altına alabilirdi. Şu anda ülkede ortam çok gergin ve azınlıklara karşı düşmanca hale geldi” dedi.

Türkiye’nin din özgürlüğünü radikal milliyetçilik ve dincilikle engellediğini savunan Kasper, Hristiyan din adamları ve misyonerlere yönelik saldırıları bireysel görmediğini söyledi.

Kasper, bu sebeple Türkiye’nin AB’ye girmesini sağlayacak Avrupa kültürüne ve olgunluğuna henüz ulaşmadığını iddia etti ve tam üye olmaması gerektiğini savundu.

Samsun’daki İtalyan Katolik Kilisesi’nin rahibi Pierre Brunissen geçtiğimiz pazar günü uğradığı bıçaklı saldırıda kalçasından yaralanmıştı.

Kentte sevilen biri olan rahip Brunissen, Mersin’deki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saldırının ardından kiliseye Türk bayrağı asmıştı.

Uzun yıllardır Samsun’un Ulugazi Mahallesi’nde bulunan Katolik Kilisesi’nde görev yapan Brunissen, bir kaç yıldır Ramazan aylarında çevredeki esnaf için kilisede iftar yemeği veriyordu.

Trabzon’da bir rahip öldürülmüştü

Trabzon’daki Sancta Maria Katolik Kilisesi’nin 60 yaşındaki İtalyan papazı Andrea Santoro, 5 şubat 2006’daki pazar ayininin ardından kiliseye gelen 16 yaşındaki bir saldırgan tarafından vurularak öldürülmüştü.

Göğsünden aldığı iki kurşunla yaşamını yitiren Andrea Santoro’nun bir aydır Roma’da olduğu ve 3 şubatta Trabzon’a dönerek göreve başladığı belirtilmişti.

Cinayet zanlısı olarak yakalanan 16 yaşındaki lise öğrencisinin evinde bulunan silahın cinayette kullanıldığı belirlenmiş, tabancanın daha önce başka bir cinayet ya da yaralama olayında ise kullanılmadığı açıklanmıştı.

Yorumlar kapatıldı.