İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Ermenistan soykırım iddiasından vazgeçmeli´

MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Ermenistan’ın soykırım iddialarından ve kendi halkına yalan söylemekten vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Hollanda’da yayımlanan günlük gazetelerden De Volkskrant’a demeç veren Alpogan, Alpogan, Ermenistan’ın 1921 tarihli iki ülke arasındaki sınırları belirleyen anlaşmayı da tanımayarak, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nden toprak talebinde bulunduğunu hatırlattı.

Yiğit Alpogan, bir soru üzerine Türkiye’nin terör örgütü PKK’yı kesinlikle muhatap almasının ve onunla görüşme masasına oturmasının söz konusu olamayacağını, bu konuda İspanya’daki ETA örneğinin de izlenmeyeceğini bildirdi.

”PKK ile görüşme mi? Düşünülemez. Bu tamamen kapalı bir yol” diyen Alpogan, PKK terör örgütünün İspanyol ETA örgütüyle karşılaştırılmasının da yanlış olduğunu belirtti.

Terör örgütü PKK’nın Türkiye’yi bölmek istediğini ve ülke için en büyük tehlikeyi oluşturduğunu anlatan Alpogan, Türkiye’nin bu tehdide karşı iki yönlü mücadele verdiğini, bir tarafta askeri önlemlerle terörün önüne geçmeye çalıştığını, diğer yandan da Güneydoğu bölgesini ekonomik yönden güçlendirerek, halkın yaşam koşullarını iyileştirmeye çalıştığını kaydetti.

Türkiye’nin İran kaygısı

Alpogan gazeteye İran’ın nükleer çalışmalarına iklişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Alpogan, İran’ın nükleer silahlar konusundaki istekli tutumunu, Türkiye’nin kaygı duyduğu öncelikli sorunlar arasında gördüğünü de anlattı.

Yorumlar kapatıldı.