İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGİT MİNSK GRUBU ÖNERİLERİ ERMENİSTAN TARAFI İÇİN KABUL EDİLEBİLİR

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının özellikle Amerikalı eşbaşkan Methew Brayz’ın açıklamaları iki tarafta da farklı yorumlara sebep olurken, dünkü basın toplantısında Ermenistan Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan “Dağlık Karabağ halli ve AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının önerileri Ermeni tarafı için büyük oranda kabul edilebilir olup, biz Azerbaycan’la müzakerelere devam etmeye hazırız” dedi.

Oskanyan, “karşılıklı tavizler konusunda doğru seçimlerin yapıldığını ve Azerbaycan tarafının bunu anlayıp, doğru adım atacağını zannettiğini” ifade ederken, Azerbaycan Dışişleri bakan yardımcısı Araz Azimov yaptığı açıklamada “Ermeni tarafının halkoylaması, Kelbacar ve Laçin’in statüsü dahil olmak üzere bir dizi açıklaması yalan ve kötüye kullanma mahiyetlidir” dedi. Azerbaycan dışişleri bakan yard. iddiasına göre, Azerbaycan sadece ulusal halkoylamasını kabul eder, ve bu ilkeden asla vaz geçmez.

Trend Ajansı’nın aktardığına göre Azimov, Kelbacar ve Laçin’i Ermeni tarafının denetimine bırakmaya ilişkin ilkeyi yanlış olarak kabul etmekte ve hiçkimsenin Ermeni tarafının toprak rehin almaya ilişkin düşüncesini gerçekleştirmesine izin vermiyeceğini kaydetmekte.

Yorumlar kapatıldı.