İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

LUSAVORİÇ KOROSUNUN İLK ERMENİSTAN KONSERİ

“Tek millet, tek kültür” festivali çerçevesinde Istanbul Lusavoriç Korosunun Erivan Az. Grigor Lusavoriç kilisesinde sanat yönetmeni ve koro şefi Hagop Mamigonyan yönetiminde bir konser vereceğini duyurmuştuk.

76 yıllık tarihi olan Lusavoriç Korosu, kendi ilkelerine sadık kalarak repertuvarında Ermeni ruhani müziği yanısıra ermeni klasik eserlerinden örneklere de yter vermekte.

Geçtiğimiz Pazar günü, organist Şant Özbülbül eşliğinde gerçekleşen konserde, sadece ruhani müzik eserlerinden örnekler verildi.

Koro şefi Hagop Mamigonyan’la yaptığımız görüşme sonrasında 1969 Istanbul doğumlu olduğunu ve küçük yaştan itibaren müzikle uğraştığını, Istanbul Belediye Konservatuvarı sonrasında Kıbrıs Melkonyan Okulunda eğitim gördüğü yıllarda maestro Sebuh Abgaryan ve Vahan Bederyan’dan keman dersleri aldığını öğrendik. Murat Rafaelyan ve Getronagan okulundaki eğitimi sonrasında Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bl. bitiren H. Mamigonyan 1991 yılından bu yana Lusavoriç Koro şefliğini yürütmekte.

Koronun 45 kişiden oluşmasına rağmen 26 kişiyle festivale katıldıklarını kaydeden H. Mamigonyan, festivale katılmalarında , Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi Ermeni tarafı temsilcisi Karen Mirzoyan’ın büyük katkı ve desteğinin olduğunu belirtti ve önümüzdeki yıl bütün bir konser programı teklifi olması halinde seve seve katılacaklarını da ifade etti.

Mareta Makaryan

Yorumlar kapatıldı.