İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KENDİMİZİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYORUZ

Mehmet Ali Birand

Ermenilerin genel Patriği Karekin-II geçenlerde Türkiye’yi ziyaret etti ve basın toplantısında bir soru üzerine soykırımın Ermenistan’da bir iddia değil bir gerçek olarak görüldüğünü ve Türkiye tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Bir yabancı dini liderin görüşlerini belirtmesinden ileri gitmeyen bir açıklamaydı. Türkiye’nin çok yakın dostu nice yabancı liderden, bundan çok daha ağır sözler duymuştuk.

Ancak gelin görün ki, Ermeniler Patriği hakkında “Türkiye’ye hakaretten” soruşturma başlatıldı.

Kendi görüşünden bir partiden siyasete girmeye hazırlanan ve her fırsatı değerlendirip gazete ve TV’lere çıkmayı kişisel propaganda aleti olarak gören bir avukatlar grubu, Ermeni Patriği’nin bu sözleri üzerine suç duyurusunda bulununca savcılık harekete geçti.

Şimdi ya savcılık “Böyle saçmalık olmaz. Patrik görüş açıklamıştır, suç oluşmamıştır” diyecek veya Patrik için sınır kapılarına talimat verip, Türkiye’ye giriş yaptığı taktirde ifadesinin alınmasına çalışacak. Ardından dava açılacak ve gıyabında yargılanacak.

Kısacası, ülkemizi kendi elimizle komik duruma sokacağız. Eleştirdiğimiz Fransa hatta İsviçre’den daha daha kötü konuma gireceğiz.

Soykırım olmadığını, bırakın ciddi ve güçlü kampanyalarla ispat etmeye çalışalım. Bu tip, sadece kendimizi küçük düşürecek eylemlere prim vermeyelim.

Yorumlar kapatıldı.