İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karekin II Hakkında 301´den Soruşturma

Dünyadaki Ermeni kiliselerinin lideri Karekin II, hakkında Türklüğü aşağılamak suçundan soruşturma başlatıldı. Ermenistan’da bulunan Karekin II’nin, Türkiye ile Ermenistan arasında adli yardım sözleşmesi bulunmadığından, talimatla ifadesi alınamıyor.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

29/06/2006

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – Ermeni Kiliseleri lideri Karekin II hakkında, Türkiye ziyaretinde yaptığı basın toplantısında sarfettiği sözler üzerine “Türklüğe hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden Karekin II, Ermeni Patrikhanesi’nde düzenlediği basın toplantısında “Soykırım bizim halkımız için araştırma konusu değil, gerçekleşmiş bir olaydır ve tanınmalıdır” diye konuşmuştu.

Talimatla ifadesi alınamayacak

Bu sözler üzerine Recep Akkuş adlı bir kişiyle Hukukçular Birliği, Karekin II hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine Dünya Ermenileri Genel Patriği hakkında “Türklüğü aşağılamak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Akkuş daha önce Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk hakkında, “Türk ordusunu ve yargı organlarını aşağıladığı, yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulunanlar arasında da yer alıyordu.

NTV’ye göre Karekin II şu anda Ermenistan’da bulunduğu ve Türkiye ile Ermenistan arasında adli yardım sözleşmesi bulunmadığından, talimatla ifadesinin alınması mümkün görülmüyor.

Savcılık gerek görürse sınır kapılarını uyararak Karekin II’nin bir daha Türkiye’ye giriş yapması halinde soruşturmayla ilgili ifadesinin alınmasını isteyebilecek.(EÖ/TK)

Yorumlar kapatıldı.