İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni gruptan büyük saygısızlık

Amerika’da kurulan Ermeni müzik grubu “System of a Down’ın” (SOAD), “Holly Mountains” (Kutsal Dağlar) şarkısının yer aldığı ve içinde sözde Ermeni soykırımının anlatıldığı klibe tepkiler büyüyor.

www.youtube.com adresinde yayınlanan ve başta Atatürk olmak üzere, Talat, Enver ve Cemal Paşalar’ın fotoğraflarıyla sözde soykırımın görüntülerinin yer aldığı klibin, bir SOAD fanatiği tarafından hazırlandığının açıklanması, Ermeni müzik grubuna tepkileri engelleyemiyor.

“Holly Mountains” adlı şarkıda, “Onların akıldan çıkmayan varlıklarını hissedebiliyor musun? Yalancı, katil, şeytan, Aras Nehri’nin ardında. Bazılarının boş bakışları bunu savaş zannetti. Özgürlük, özgürüz biz. Kutsal dağları duyabiliyor musun? Yalancı, katil, şeytan, Aras Nehri’nin ardında. Birileri onları kırmızıya boyayın demişti..” sözleri yer alırken, ayrıca Atatürk’ün fotoğrafının üzerine de “katil” diye bağırılıyor.

Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili birçok organizasyonda yer alan grubun, P.L.U.C.K. (Politically, Lying, Unholy, Cowardly Killers-Politik, Yalancı, Kutsal olmayan, Ödlek Katiller) isimli şarkısı ise, 2002 yılında çekilen “Ararat” adlı sözde Ermeni soykırımını anlatan filmde kullanılmıştı. Kliple ilgili dünyanın birçok yerinden yüzlerce Türk tepkisini dile getirirken, site klibin yayınına devam ediyor.

TÜRK HAYRANLARININ SAVUNMASI

Grubun Türkiye’de http://www.soadturkiye.com adresindeki fan kulübü ise, sitesinde konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi:

“Bu sitenin amacı SOAD grubunun politikasını veya milli görüşlerini savunmak gibi siyasi şeyler değildir. Sitenin kuruluş amacı; Türkiye’deki SOAD fanlarını bir noktada buluşturmak ve SOAD ile ilgili her konuda karşılıklı fikir alışverişini sağlamaktır.”

Sitede ayrıca, sözde soykırım iddialarının sonuna kadar karşısında durmaya devam edecekleri ifade edilirken, grubun Türkler’e düşman olmadığı, sadece Türk Hükümeti’nin sözde Ermeni soykırımını reddetmesine tepkili oldukları ileri sürülüyor.

Sitede ayrıca, SOAD’ın Türkiye’ye gelmeleri durumunda kısıtlamalarla karşılaşacaklarını düşündükleri için gelmediklerini, ancak Türkiye’de her geçen gün artan hayran kitlesine “hayır” diyemeyecekleri vurgulanıyor. Sitenin iletişim adresinin yer aldığı bölümde ise, ilginç mesajlar yer alıyor.

Sitedeki bir mesajda, “Türkiye’deki bazı insanlar, politikayla müziği karıştırıyor. Müzik evrenseldir. Ne olursa olsun adamlar mükemmel müzik yapıyor” sözleri yer alırken, bir başkasında ise, “Grubun konserlerinde yaptıkları doğru değil, ama bu onların güzel müzik yaptıkları gerçeğini yok etmez. Onların müziğini dinliyorum, düşüncelerini değil” ifadeleri yer alıyor.

Ermeni müzik grubu SOAD karşıtı olarak kurulan .www.antisoad.com. adresindeki sitede ise, şarkılarında Türkiye’ye ve Türkler’e karşı saldırıda bulunan grubun, Ermeniler’in 24 Nisan 2006’da Amerika’da sözde Ermeni soykırımıyla ilgili eyleminde “Türkiye Suçunu Kabul Et” yazılı tişörtleri ve fotoğrafları yer alıyor.

Sitede ayrıca, Türkiye’ye hakaret içeren konser afişlerinin fotoğraflarıyla şarkılarının Türkçe çevirileri de bulunurken, Türkiye aleyhtarı olan ve sözde Ermeni soykırımını savunan grubun Türkiye’de dinlenmemesi gerektiği vurgulanıyor.

ANTALYA (İHA)

Yorumlar kapatıldı.