İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Genel Patriği Karekin’e Türklüğü aşağılamak suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusu

Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz, Türklüğü aşağılamak suçundan Ermeni Genel Patriği Karekin II hakkında suç duyurusunda bulundu

Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz, Türk milletinin Ermenilere karşı soykırım yaptığını öne sürerek Türklüğü aşağılamak suçunu işlediği gerekçesiyle Ermeni Genel Patriği Karekin II hakkında suç duyurusunda bulundu .

Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz, “Türk milletinin Ermenilere karşı soykırım yaptığını öne sürerek Türklüğü aşağılamak suçunu işlediği“ iddiasıyla Ermeni Genel Patriği Karekin II hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kemal Kerinçsiz ve Recep Akkuş`un “müşteki“ sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, ErmeniGenel Patriği Karekin II`nin, Fener Rum Patriği Bartholomeos`un davetlisi olarak İstanbul`a geldiği hatırlatıldı.

Karekin II`nin, 25 Haziran 2006 tarihinde Türk Ermenileri Patrikhanesi`nin bulunduğu Kumkapı`da yaptığı basın toplantısında, “Birlikte paralel çalışarak iki toplum arasındaki sorunlara yapıcı çözümler bulabiliriz. Bunlar arasında soykırım sorunu da var“, “Türkiye bu konuyu inkar ettiği sürece bu sorunun çözüm bulmaması olağan. Eğer ortada belirli bir şey varsa bunu tartışmaya gerek yok. Olayı kabul etmek için yapılması gereken tek şey çalışmak“ ve

“Soykırımın kabulü konusunda, Türkiye dışında hiçbir ülke böyle bir

tartışmaya girmiyor. Çünkü kanıtlar var“ dediği ifade edilen dilekçede, Karekin II`nin olmayan sözde Ermeni soykırımının varlığını savunarak, Türk milletini soykırımcı olarak kabul ve ilan ettiği belirtildi.

Dilekçede, bu nedenle Karekin II hakkında 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK`nın 301/1. maddesi uyarınca “Türklüğü aşağılamak“ suçundan kamu davası açılması istendi.

Gözaltı İstemi

Şüphelinin yabancı uyruklu olmakla birlikte suçu Türkiye`de işlediği için Türk kanunlarının uygulanması gerektiği belirtilen dilekçede, beyanları kalabalık bir topluluğa söylediği için suçtaki aleniyet unsurunun gerçekleşmesi dikkate alınarak, suçun basın suçu kapsamında görülmemesi gerektiği bildirildi.

Şüphelinin ikametgahının yurtdışında bulunmasının ifadesinin alınmasını zorlaştırdığı kaydedilen dilekçede, Türkiye ile Ermenistan arasında adli yardım sözleşmesi olmadığına dikkat çekilerek, tahkikatın sağlıklı ve hızlı yürüyebilmesi için şüphelinin Türkiye`ye giriş yapması halinde ifadesinin alınabilmesi amacıyla CMK`nın 91. ve müteakip maddeleri uyarınca gözaltına alınması konusunda sınır kapılarına müzekkere yazılması talep edildi.

Şüphelinin benzer beyanlarda bulunmayı ve Türklüğü aşağılamayı alışkanlık haline getirdiği iddia edilen dilekçede, bu nedenle yapılacak yargılama sonucunda verilecek hürriyeti bağlayıcı cezanın para cezasına çevrilmemesi ve ertelenmemesi de istendi.

Karekin II`nin basında yer alan beyanlarının delil olarak sunulduğu dilekçede, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden basın açıklamasına ilişkin kasetlerin celbi ve çözümlerinin yaptırılması da talep edildi.

Yorumlar kapatıldı.