İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÇOK GARİP HAMLE

29 Haziran 2006 tarihli haber ajansları bir hukukçular birliğinin “suç duyurusu”na istinaden Savcılık makamının Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin Hazretleri aleyhine soruşturma açıldığı haberini verdiler.

Gazetelerdeki habere göre, hukukçuların Savcılık’a verdiği dilekçede, Karekin II Hazretleri hakkında 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK’nın 301/1. maddesi uyarınca ‘Türklüğü aşağılamak’ suçundan kamu davası açılması isteniyor. Dileçede ayrıca “şüpheli”nin yabancı uyruklu olmakla birlikte suçu Türkiye’de işlediği için Türk kanunlarının uygulanması gerektiği belirtiliyor ve kalabalık bir topluluğa hitap ettiği için suçun basın suçu kapsamında görülmemesi gerektiği ifade ediliyor.

Konuya ilişkin açıklamasında Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretleri şöyle dedi: “Yürütmeyle yargı her ne kadar birbirinden bağımsız olsalar da, aralarında çok garip bir çelişki yaşanıyor. Başbakanlık makamı ve T.C. Dışişleri Bakanlığı ‘Ermenistan’la oturup 1915 faciasını birlikte etüd edelim’ önerisini getirirken, yargı karşıt düşünceye sıfır tolerans gösteren bir tutum izliyor. Peki bu durumda önerilen ortak çalışma ve başlatılması düşünülen diyalog süreci nasıl işleyecek?”

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4672779.asp?yazarid=69&gid=61

http://www.zaman.com.tr/?bl=haberler&alt=&trh=20060630&hn=298263

Yorumlar kapatıldı.