İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıf tasarısı AB aşkına raftan indi

Milli Güvenlik Kurulu’nun AB kararlılığını vurguladığı toplantısından sonra Başbakan Yardımcısı Şahin, Adalet Komisyonu’nu telefonla arayarak vakıflar yasa tasarısının bir an önce ele alınmasını istedi

YURDAGÜL ŞİMŞEK

ANKARA – Avrupa Birliği’nin (AB) ısrarına rağmen hükümetin TBMM kapanıncaya kadar çıkarılacak yasalar arasına almadığı vakıflar yasa tasarısı, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) AB’yle ilgili kararlılığın vurgulandığı toplantısının ardından raftan indirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, geçen perşembe yapılan MGK toplantısı biter bitmez TBMM Adalet Komisyonu’nu arayarak tasarıya hız verilmesini istedi.

AKP ile CHP’nin tatil öncesi çıkarılacak yasalar konusundaki prensip anlaşmasında vakıflar yasa tasarısı yer almamıştı. TBMM Adalet Komisyonu’nda oluşturulan alt komisyon hem Meclis çalışmalarının yoğunluğu hem de CHP’nin karşı çıkması nedeniyle tasarıyla ilgili çalışmalarını tamamlayamamış, bu nedenle tasarının görüşmeleri yeni yasama yılına bırakılmıştı. Ancak MGK’nın son toplantısında da AB’ye katılım sürecinin ulusal yararlar doğrultusunda kararlı bir şekilde yürütülmesiyle ilgili varılan görüş doğrultusunda tasarısı yeniden hükümetin öncelikleri arasına girdi. Şahin’in, Adalet Komisyonu’nu arayarak tasarının görüşmelerine hız verilmesini istediği belirtildi.

Alt komisyon salı günü toplanıyor

Bunun üzerine AKP Isparta Milletvekili Recep Özel başkanlığındaki alt komisyon, gelecek salı günü toplanma kararı aldı. Alt komisyonun çalışmalarını aynı gün tamamlaması, Adalet Komisyonu’nun da tasarıyı bu hafta ele alması bekleniyor. Meclis çalışmalarının gerekirse bir hafta uzatılarak tasarının ‘temel yasa’ kapsamında görüşülüp, İlerleme Raporu’nun yayımlanmasından önce yasalaştırılması planlanıyor. Dışişleri Bakanı Gül, konuyla ilgili Radikal’in soruları üzerine, hükümet olarak tasarının bir an önce yasalaşmasını istediklerini ancak Meclis

adına bir şey söylemeyeceğini belirtti. Gül, “İlerleme raporundan önce çıkmasında büyük yarar görüyoruz. Muhalefetin de bu konuda anlayış göstereceğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar kapatıldı.