İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik: Soykırımı kabul edin

Ermeni Genel Patriği Karekin II’den soykırım yorumu: Halkım için soykırım gerçekleştirilmiş bir olaydır ve tanınmalıdır. Türkiye, bu konuyu inkâr ettiği sürece de bir çözüm bulunamaz

TAHSİN AKSU İstanbul

Ermeni Genel Patriği Karekin II, Türkiye ziyaretinin beşinci gününde, Ermeni Patrikliği’nde düzenlediği basın toplantısında, Ermeni soykırımı olduğunu ve tanınması gerektiğini belirtti.

Ermeni soykırımını tartışmaya gerek olmadığını savunan Karekin II, şunları söyledi:

“90 yıldır bilim adamları soykırımı tartışıyor. Ancak bizim halkımız için soykırım konusu bir araştırma konusu değil. Bu gerçekleştirilmiş bir olay ve tanınmalı. Kabulü tabii ki bizim açımızdan pozitif algılanıyor. Ancak bu durum da Türkiye’de negatif bir tutum sergilenebilir. Ama bu konu sadece siyasi bir oyunsa, bu soruna pozitif bir pencere açamaz.”

‘Tartışmaya gerek yok’

Soykırım kavramının bütün insanlığı ilgilendiren bir sorun olduğunu belirten Karekin II, “Türkiye bu konuyu inkâr ettiği sürece çözüm bulunamaması olağan. Eğer ortada belirli bir şey varsa bunu tartışmaya gerek yoktur. Bu olayı kabul etmek için yapılması gereken sadece çalışmak” dedi.

Ziyareti sırasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu’yla da görüşmeyi planladığını, ancak uygun zaman olmadığını kaydeden Karekin II, kendisini 5 gün boyunca izleyen gazetecilere de teşekkür etti.

Yorumlar kapatıldı.