İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Bir arada yaşam´ için yürüdüler

ÖDP’nin ‘Bir Arada Yaşamı Savunalım’ mitinginde birlik çağrısı yapıldı. ÖDP Genel Başkanı Kozanoğlu: Kürt olan olmayan, laik dindar gerilimi yaşamak istemiyoruz

GÜRKAN AKGÜNEŞ, BURCUM DEVREZ İstanbul

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) düzenlediği “Bir Arada Yaşamı Savunalım” mitinginde, Türkçe, Kürtçe, Lazca şarkılar çalındı, halay ve horon birbirine karıştı. Etkinlik için dün öğle saatlerinde, Haydarpaşa’da buluşarak kortej eşliğinde meydana doğru yürüyüşe geçen grup, “Susma haykır, halklar kardeştir”, “Biz bir aradayız, bir arada yaşamı savunacağız” ve “Eşit demokratik özgür Türkiye” sloganları attılar. Kortejin önünde bulunan bazı partililer, “Lazım”, “Kürdüm”, “Çingeneyim”, “Dindarım”, “Dinsizim” yazılı tişörtler giyerken, en önde yürüyen bir partilinin üzerinde de “Türkiyeliyim” yazılı tişört vardı.

‘Bombadan medet umma’

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı buluşmada konuşan yazar Adalet Ağaoğlu, farklılığın kötü bir şey olmaktan çok, iyi bir şey olduğunu belirterek, “Ama bizde farklılaşma bölünmelere ve ölümlere yol açmakta. Umarım bu toplantımız farklılaşmayı kötü yönde kullananlara karşı olumlu bir işaret olur” dedi.

“Kürt olan olmayan, laik dindar gerilimi yaşamak istemiyoruz” diyen ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu da “Kürt dostlarımıza diyoruz ki; savaştan bombadan kimse medet ummasın. O zaman sizin mücadelenizi biz veririz” dedi.

Kozanoğlu, Başbakan Erdoğan’a da “Dağdakiler de dahil herkesin toplumsal, kültürel demokratik yaşama katılacağı bir seçeneği toplumun önüne koyun” çağrısında bulundu.

Yorumlar kapatıldı.