İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatan: Sözde Ermeni soykırımına karşı mücadele veren derneğe ödül

Sözde Ermeni soykırımına karşı mücadele eden Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği’ne (ASİMED) yurtdışındaki Türk Dernekleri Federasyonu tarafından ‘lobicilik’ ödülü verildi

23.06.2006

Kitap, CD, konferans, panel ve e-mail yoluyla Ermeni soykırımına karşı mücadele ettiklerini belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Ermeni meselesine farklı bir bakış açısı getiren propaganda çalışmalarında şimdiye kadar meclislerinde soykırımı tanıyan bir çok ülkeye karşı 500’ün üzerinde yayın gönderdik. Bir çoğundan olumlu sonuç alınan çalışmalar bundan sonra da devam edecek” dedi.

Dünya basınında sözde Ermeni soykırımıyla ilgili olarak Türkiye aleyhine karşı yürütülen her kampanyayı yakından takip ettiklerini belirten Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden ve ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “2003 yılında kurulan 1’inci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Federasyonu adını kısa bir süre önce ASİMED olarak değiştirdik” dedi. Yıllardır var olan söylemin dışına çıkarak, Türkiye’ye karşı kampanya yürütenlere aynı şekilde cevap verme yolunu benimsediklerini söyleyen Eğilmez. Bu konuda Türkiye’ye cephe alan tüm ülkelere karşı soykırım çalışması yapıyor ve bunu o ülkelerin kamuoylarıyla paylaşıyoruz. Böylece Türkiye’ye iftira atanların önce kendi tarihleriyle yüzleşmelerini sağlıyoruz. En son Arjantin’e karşı böyle bir çalışmamız oldu. Sözde soykırımı kabul etme eğiliminde olan Arjantin’de 1968 devrimi sırasında öldürülenlerin sayısını ortaya çıkararak bunu oradaki gazetelere gönderdik. Böylece kendi tarihleriyle yüzleşmelerini sağlamaya çalıştık. Bunda da başarılı olduk” diye konuştu.

ABD’YE E- MAİL YAĞMURU

Sözde soykırım iddialarına karşı şimdiye kadar sadece Ermeniler tarafından katledilen Türkler’in sayısıyla cevap verilmeye çalışıldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, şöyle konuştu:

“23 üyemizle teknolojiyi aktif bir şekilde kullanmaya başladık ve Türkiye’de ilk kez sözde Ermeni soykırımı ile ilgili anket çalışmasını yaparak 18 Nisan 2006’daki oylama öncesi Fransız Meclisi’ne gönderdik. Amerika’da bu konuyla ilgili olarak Türk tezinin olmadığı bir yayın yapmayı planlayan PBC Televizyonu’na 30 bin e-mail atılmasını organize ettik. Böylece programa telefon bağlantısı yaparak Türk tezini anlatmayı başardık. 10 bin CD 10 bin adres projesiyle Avrupa’daki sıradan insanlara ve yöneticilere gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. Böylece Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının da aktif olarak lobicilik yapabileceğini gösterdik. Yaptığımız tüm bu çalışmalar Yurtdışındaki Türk Dernekleri Federasyonu tarafından lobicilik ödülüne layık görüldü. Dünyayı sözde soykırım yalanına inandırmaya çalışan ve bu yolla Türkiye’den toprak talep etmeye çalışan Ermenilere karşı mücadelemiz bundan sonra da devam edecek.”

Haber: DHA

Yorumlar kapatıldı.