İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karekin, Ruhban Okulu´nu gezdi

Karekin, Ruhban Okulu’nu gezdi

İstanbul’da bulunan Tüm Ermeniler Katolikosu ll. Karekin, temaslarına devam ediyor. Karekin, dün de Heybeliada’da bulunan Ruhban Okulu’nu ziyaret etti.

Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin, dün Heybeliada’ya giderek, Ruhban Okulu ile Aya Triada Manastırı’nı ziyaret etti. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da eşlik ettiği II. Karekin’in ziyareti nedeniyle, adada kuş uçurtulmadı. Manastır ziyareti sırasında yaklaşık 100 metre mesafedeki ağaçlık alanda “Karekin Bartholomeos’un elini öpmeye mi geldi!” yazılı pankart açan 2 kişi, gözaltına alındı.

POLİS OTOSUNA BİNDİRİLDİ

II. Karekin ile Bartholemeos ve Mesrob II’nin ziyareti öncesinde Heybeliada,
olağan dışı bir gün yaşadı. Sabah erken saatlerde 250 çevik kuvvet polisi ile 10 motorize Yunus ekibi, bir vapurla adaya geldi. Heybeliada’nın dört bir yanında önlem alan polis, kuş uçurtmadı. Basın mensupları ile çok sayıda adalı, ruhani liderleri görüntülemek için iskeleye akın etti. Ancak II. Karekin’i taşıyan yat, iskele yerine, bir kilometre uzaklıktaki Sadıkbey Plajı’na yanaştı. Üçlü, buradan bir polis otosuna bindirilerek, Ruhban Okulu’na gitti. II’nci Karekin, basına kapalı olarak okul ile Aya Triada Manastırı’nı gezdi. Burada manastır ve okul yetkilileri tarafından karşılanan II. Karekin’e çeşitli hediyeler verildi. Üçlü, Ruhban Okulu’nun bahçesinde bir süre dolaşıp, çiçek topladı, daha sonra ellerindeki çiçeklerle basın mensuplarına poz verdi. Bartholomeos, gazetecilerin ziyarete ilişkin soruları üzerine, “Bir ziyaret gerçekleştirdik ve geri dönüyoruz” dedi. II’nci Karekin ve beraberindeki Bartholomeos ile Mesrob II, öğleden sonra Kınalıada’da akşam da Kumkapı’daki Meryemana Kilisesi’nde ayinlere katıldı.

Güngör KARAKUŞ / İSTANBUL / MERKEZ

Göstericilerden yaşlı kadına tokat

Hukukçular Birliği Derneği Başkanı Kemal Kerinçsiz ve beraberindeki 30 kişilik grup, Heybeliada’da protesto gösterisi yapmak istedi, ancak polis gösteriye izin vermedi. Daha sonra sadece Kerinçsiz’in basın açıklaması yapmak üzere ruhban okuluna gitmesine izin verildi. Ancak polis Kerinçsiz’i tekrar durdurdu. Bunun üzerine “Beni gözaltına alın” diye bağıran Kerinçsiz, polis aracına bindi. Araçtan çıkarılan Kerinçsiz gözaltına alınmadı. Protestocu grup, polis kontrolünde bir tekneye götürüldü. Bu sırada adada yaşayan ve “Bizi rahatsız etmeyin” diyen
yaşlı bir kadın, bir gösterici tarafından tokatlandı.

Yorumlar kapatıldı.