İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Karekin II için tüm yollar kapatıldı

Dünya Ermenileri Başpatriği’nin Fener Rum Patrikhanesi’ne yaptığı ziyaret nedeniyle, polis patrikhaneye çıkan tüm yollarda barikat kurdu

Tahsin Aksu

Dünya Ermenileri Başpatriği Gatoğigos Karekin II, Türkiye ziyaretinin ilk günü olağanüstü güvenlik önlemleri altında geçirdi.

Konakladığı Kumkapı’daki Ermeni Patrikliği’nden sabah saatlerinde ayrılan Karekin, ilk olarak Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti. Balat’taki patrikhaneye Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ile birlikte limuzinle gelen Karekin, patrikhane görevlilerince karşılandı. Patrikhanedeki sabah ayinine katılan Karekin II ve beraberindekiler dua etti. Karekin II, daha sonra Bartholomeos ile görüştü.

Ziyarette bir konuşma yapan Karekin II, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Şahsınızın 2002’de Ermenistan’a yaptığı ziyaret halen hafızamda. Umarım bu ziyaret dinler ve insanlar arasındaki buluşmaya vesile olur” dedi.

Bartholemeos da, Rum ve Ermeni kiliseleri arasındaki tarihi bağın önemine dikkat çekerek, “Teolojik diyaloğun devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Yayalar tek tek arandı

Öte yandan, Patrikhane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, Karekin II’nin ziyareti boyunca çevrede adeta kuş uçurtmadı. Patrikhanenin bulunduğu sokağa çıkan tüm yollara barikat kuran polis, araç geçişine izin vermedi.

Çok sayıdaki çevik kuvvet polisi, bölgede görevlendirilirken, patrikhanenin bulunduğu sokağa girmek isteyen yayalar da polis tarafından didik didik arandı.

Yorumlar kapatıldı.