İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ll. Karekin´den Patrik ziyareti

Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’u ziyaret etti. Ziyarette Türk Ermenileri Patriği Mesrob II de hazır bulundu. Önceki akşam İstanbul’a gelen Karekin, geceyi Kumkapı’daki Ermeni Patrikliği’nde geçirdi. II. Karekin, dün sabah Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne geldi. Polis, ziyaret öncesi Patrikhane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Patrikhaneye çıkan yollar bariyerlerle kapatılırken, çevreye Çevik Kuvvet ve Yunus ekipleri yerleştirildi. Bir panzer ve bir ambulans patrikhane önünde hazır
tutuldu. çevreye Çevik Kuvvet ve Yunus ekipleri yerleştirildi. Bir panzer ve bir ambulans patrikhane önünde hazır tutuldu.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜLER

Ermeni Patrikliği’nin zırhlı limuziniyle gelen II. Karekin, sabah duasını Fener Patrikhanesi’nin bahçesindeki kilisede yaptı. Ardından da Patrik Bartholomeos’un makamına çıktı. Sensinod üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Bartholomeos, Ermeni ve Rum Kiliseleri’nin arasında teolojik bağların bulunduğunu ifade ederek, bu bağların devam etmesini diledi. II. Karekin ise Ortodoks kiliseleri arasındaki çok eskiye dayanan ilişkilere değinerek, “Tanrının inayetiyle burada olmaktan çok mutluyum. Umarım bu buluşma dinler ve insanlar arasındaki buluşmanın vesilesi olur” dedi. Daha sonra Bartholomeos, II. Karekin ve Sensinod üyeleri başbaşa görüştü.

Güngör KARAKUŞ- MERKEZ

Yorumlar kapatıldı.