İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karekin II için güvenlik alarmı

Aslı SÖZBİLİR / İSTANBUL

Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II’nin davetlisi olarak önceki gün İstanbul’a gelen Tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II için dün Fener Rum Patrikhanesi’nde geniş güvenlik önlemleri alındı. Patrikhane’nin bulunduğu sokak araç trafiğine kapatılırken, yayaların girişine kontrollü izin verildi.

TÜM Ermeniler Katolikosu Karekin II, beraberindeki heyet ve Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ile dün sabah saat 09.45’te Fener Rum Patrikhanesi’ne geldi. Karekin II’yi kapıda Patrik Vekili Metropolit Teoliptos ve Sen Sinod Meclisi Başkatibi Elpidoforos karşıladı.

Karekin II, patrikhanenin avlusunda bulunan Aya Yorgi Kilisesi’ni ziyaret ederek, Fransa Ortodoks Metropoliti Emanuel’in yönettiği sabah duasına katıldı. 20 dakika süren áyinin ardından Karekin II, Mesrob II ve beraberindeki heyet Patrikhane’nin Taht Salonu’na çıkarak Fener Rum Patriği Bartholomeos’la bir saat görüştü.

Bartholomeos, yaptığı “hoşgeldiniz” konuşmasında iki kilise arasındaki üçüncü ve dördüncü asırlara dayanan tarihsel bağları anlattı. Bartholomeos, kiliseler arasındaki teolojik diyaloğun devam ettiğini belirtti. Bartholomeos 2001’de Ermenistan’a yaptığı ziyarete atıfta bulunarak, “İade-i ziyaretinizden dolayı çok mutluyuz” dedi.

Karekin II de, “Bir araya gelmemiz dinler ve insanlararası buluşmaya hizmet edecektir. Tanrı’ya, şahsınıza uzun ömür vermesi ve kilisenizin bekası için dua ediyorum. Tanrı’nın inayeti üzerine olsun. Amin” dedi.

Bartholomeos, sık sık konuşmayı keserek Türkçe olarak salonda bulunan gazetecileri “Bu bir resmi ziyaret. Lütfen sessiz olun” diye uyardı. Görüşmenin ardından iki patrik birlikte öğle yemeği yediler. Bartholomeos, akşam üzeri Kumkapı’daki Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne giderek Karekin II’ye iadei ziyarette bulundu. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Yorumlar kapatıldı.