İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Türkiye´yi şikayet etti

Yunanistan’da yayınlanan To Tema gazetesi, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu ve Fener Rum Patrikhanesi’nin durumu konularında Türkiye’yi Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’e şikayet ettiğini yazdı.

Yunanistan’da yayınlanan haftalık To Tema gazetesinin haberine göre Fener Rum Patriği Bartholomeos, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis’in İstanbul ziyareti esnasında, Bakoyannis aracılığıyla Yunanistan Başbakanı Karamanlis’e bir mektup gönderdi. Söz konusu mektubu yayınlayan gazete, Bartholomeos’un patrikhanenin sorunları hakkında Yunanistan hükümetine bilgi verdiğini ifade etti.

Gazeteye göre Bartholomeos, Türk makamlarının Patrikhane’nin “Ekümenik” sıfatını tanımadığını ve bunun Fener Rum Patrikhanesi’nin ‘adalet’ ve ‘mal mülk edinme’ konularında sorunlar yaşanmasına sebep olduğunu öne sürdü.
Patrik Bartholomeos, Karamanlis’e gönderdiği mektupta ayrıca, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasının kolay bir mesele olduğunu, ancak Türk makamlarının hala bu konuda da adım atmadığını ifade etti.

Bartholomeos mektubunda, patriğin Türk vatandaşı olma zorunluluğuna da değinerek, gelecekte yeni patriğin İstanbul Rum cemaatinden olma ihtimalinin azaldığını da iddia etti.

Gazeteye göre Bartholomeos, mektubunda, “Patrikhane’yi kurtarın” ifadesini de kullandı.

Yorumlar kapatıldı.