İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YONETICILER, PATRIK HAZRETLERININ 50. DOGUM GUNUNU IKI GUN ERKEN KUTLADI

Resimler: http://www.lraper.org/main.aspx?Actionfiltered=ChangeLanguage&Language=TR

Her sezon basinda hayirsever ve yönetici dostlarini evinde toplayan is adami Hayk Arslanyan, dün aksam da 44 kisilik bir grubu evinde agirladi. Patrik II. Mesrob Hazretlerinin de hazir bulundugu gecede, Hayk-Anjel Arslanyan ciftinin Ulus’taki evlerinin Bogazici’ne nazir bahcesinde alinan kokteylden sonra, konutun yemek salonunda davetliler aksam yemegini hep birlikte yediler.

Yemekten sonra, Hayk-Anjel Arslanyan cifti bir sürpriz yaparak, üzerinde Ermenice “Kadasetli Patrik II. Mesrob Hazretleri” yazili olan mor renkli dogum günü pastasini Patrik Hazretlerinin önüne getirdi.

Geleneksel dogum günü sarkisinin esliginde pastanin üzerindeki bes mumu üfleyerek söndüren Patrik Hazretleri, daha sonra pastayi alkislar arasinda kesti. Dogum günü vesilesiyle konuklarin “uzun bir yasam” dileklerini kabul eden Patrik Hazretleri, hayatin uzunluguna degil, kalitesine inandigini söyleyerek, en kaliteli hayatin da dostluklar ve hizmetle ölcülebilecegini söyledi. Hayk-Anjel Arslanyan ciftine sürpriz dogum günü kutlamasi icin tesekkür eden Patrik Hazretleri, icten dostluk duygularinin en güzel dogum günü armagani oldugunu söyledi.

Daha sonra yeniden bahceye cikan konuklar, Patrik Hazretlerinin 50. dogum günü vesilesiyle bir hatira fotografi cektirdiler.

16 Haziran 1956 günü Istanbul’da dogan Patrik Hazretleri, diger bazi kilise yetkilileri gibi dogum gününü resmi davetlerle kutlamak yerine, dogum gününde genellikle daha önce ögrencisi olan genclerle bir araya gelmeyi tercih ediyor.

Yorumlar kapatıldı.