İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

XVIII. RUPEN SEMERCİYAN BASKETBOL TURNUVASI – 6

Şampiyon belli oldu….Yeşilköy….

11 Haziran Pazar günü daha öncede programı bildirilen final programı tam bir gösteri niteliğinde geçti. Finalde karşılaşan Yeşilköy ve Sahakyan takımlarının nefesleri kesen mücadelesinde 68 – 66 galip gelen Yeşilköy birinci oldu. Turnuvanın üçüncülüğünü Bezciyan Takımı kazandı.

Sporseverler saat 16:30’dan itibaren sahaya gelmeye başladılar. Günün diğer etkinliği “3 sayı yarışması “ yarışmasıydı. Üç sayı yarışması önceki günlerde yapılan elemelerde başarı sağlayıp finale kalan Dadyandan Ari Ağdere Boğosyan’dan Alberto Vaske arasında yapıldı. Bu yarışmayı Ari Ağdere kazanarak Üç sayı yarışmasının galibi oldu.

Daha sonra Şöhretler karşılaşması için Eski Basketbolcular sahadaki yerlerini aldılar. Karşılaşma gerçekten bir basketbol gösterisiydi. Şöhretler basketbolda olması gereken herşeyi yaptılar. Keyif ve eğlence de biraradaydı. Basketbolda varolan herşeyi yaptılar. Turnuvaya gerçekten büyük renk kattılar.

Final maçını takiben Turnuvanın kapanış konuşmaları ve ödül dağıtım töreni yapılmıştır. Törene başlarken Kevork Simkeşyan önce 18. yılını tamamlayan Turnuvanın kutlanması gereken bir başarı olduğuna dikkat çekerek herkesi bu başarıyı alkışlamaya davet etmiş ve ödül dağıtım törenini başlatmıştır. Törene Yeşilköy Okulu kurucusu Garo Paylan’a Okul bahçesini tahsis ettiği için yapılan teşekkürle başlandı. Basketbol Hakem camiasına katkıları, sabır ve sevgilerinden dolayı teşekkür alkışı ve Yine bu yıl turnuva kurulunda bulunan Ararat Mor, Aslin Usta, Apraham NurNur ve Nigoğos Kuş’a hertürlü katkılarından dolayı teşekkürle devam etti. Tüm derneklere de turnuvanın amacına uygun olarak gösterdikleri mücadele ve katılımları için ayrı ayrı teşekkür etmiş ve gelecek yıl ondokuzuncu Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvasında buluşmak üzere başarılarınızın devamını dilerim” sözleriyle konuşmasını noktalamıştır. Daha sonra Turnuva kurulu tarafından katılan tüm derneklere birer anı plaketi verilmiş ve derece alan takım ve oyuncuların ödüllerinin dağıtımına geçilmiştir. İlk ödül her yıl turnuvada verilen “En Genç Yetenek” ödülüydü, ödülü Boğosyan Takımından “Tami Kapusuz” kazandı. Turnuvanın sayı kırallığı ödülünü ise Yeşilköy Takımından Burak Özazar’ın oldu. İlk üç dereceyi alan takımlara ise kupaları Turnuva Kurulu üyeleri tarafından verildi. Turnuva Kurulu tarafından yıllardır en önemli ödül sayılan ve turnuvanın Temel Amaçlar’ına göre en anlamlı ödül olan “En Centilmen Takım” ödülüne, bu yıl Kurul iki derneği Getronagan ve Boğosyan derneklerini layık görmüştür. Turnuva ve tören takımların ve yöneticilerin birbirlerini kutlamaları ve karşılıklı iyidilek temennileriyle sona ermiştir.

Yorumlar kapatıldı.